IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 23 юли

08:00 | 23.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Приходите от ток на парното в София директно ще постъпват в „Булгаргаз“

в. Сега

Текущите вземания на „Топлофикация-София“ от продажбата на ток да постъпват директно по сметките на „Булгаргаз“. Това е било обсъдено на среща в ресорното министерство вчера.Така ще бъдат покрити част от задълженията и ще се постигне устойчивост на плащанията. Столичната топлофикация е най-големият клиент на „Булгаргаз“ – с около 35% от общата консумация на природен газ в страната.

Спират колите под Евро 5 в центъра на столицата

в. Монитор

Замърсяващите автомобили ще бъдат ограничавани в централните части на София. По-екологичните коли ще бъдат отличавани от вредните за здравето ни чрез стикер за преминат технически преглед и вграден чип. Това става ясно от отговор на транспортният министър Ивайло Московски на депутатски въпрос относно мерките за по-екологичен транспорт в страната. Промяната е предвидена в наредба на транспортното министерство за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на превозните средства

Спасяват педиатрията във Враца с лекари от София и Плевен

в. Монитор

Педиатрията във Врачанската болница „Христо Ботев“ ще бъде спасявяна от закриване с лекари от София и Плевен, тъй като такива специалисти няма повече от половин година. Заради напуснали специалисти там не могат да попълнят графиците за дежурства от края на януари, съобщиха медици от там.

Детското отделение е петото по ред в лечебното заведение, което е в тежка криза заради липсата на медици и може да бъде закрито както четири преди него. То е с 20 легла и поема пациенти от Козлодуй до Мездра. Хоспитализираните в него обикновено заемат половината от леглата, но по време на епидемии те не достигат, разказаха лекари.

Сидеров иска законът за шума да бъде оттеглен

в. Монитор

Законът за шума, предвиждащ по-строги мерки, да бъде оттеглен. Това коментира лидерът на „Атака“ и шеф на ПГ на ГЕРБ Волен Сидеров пред БНР.

Поправките бяха инспирарирани от вицепремиера Валери Симеонов, минаха през НС на първо четене, а срокът за нови предложения между първо и второ четене е до 10 септември. Самият вицепремиер постоянно обикаля на нощни проверки по курортите на морето, особено в Слънчев бряг. В събота Сидеров отиде на място, за да провери всичко от първо лице.

Държавата поема кръжоците

в. Монитор

Държавата поема кръжоците на учениците. От следващата учебна година хазната се плаща допълнителните занимания на децата, които проявяват талант в спорта, изкуствата или науката. Това предвиждат промени на просветното министерство в проектите, които от новата учебна година ще се въведат в училище по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Наесен ще влязат в сила три нови програми, финансирани от Европа. Първата от тях ще замени проекта "Твоят час".

МРРБ въвежда нови мерки за защита на сградите от радон

в. Стандарт

Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува за обществено обсъждане Проект на Наредба за техническите изисквания към сградите за защита от радон. Нормативният акт се разработва за първи път в изпълнение на държавната политика за превенция и защита на населението от облъчване на радон в сградите. Разпоредбите й ще се прилагат в случаите, в които действително е необходимо да се обърне внимание на този проблем и съответно да се изпълнят технически мерки за защита. До момента в България няма технически нормативен акт, който да урежда правила и норми за прилагането на превантивни мерки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още