IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 23 март

07:59 | 23.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Купувачът на ЧЕЗ "изплува" и в сделка с патриаршията

в. Сега

Патриарх Неофит се е възпротивил на подготвяна сделка за отдаване под наем на църковни имоти в центъра на София на купувача на ЧЕЗ - пазарджишката фирма "Инерком". През 2016 г. компанията е била на път да сключи договор за наемане на многоетажни сгради на патриаршията в идеалния център на София - в района на площад "Св. Неделя", за 15 хил. лв. на месец. Срокът на сделката е бил за 10 години с възможност за удължаване за четири пъти по толкова.

Около 500 деца не са ваксинирани заради отказ на родители

в. Сега

Децата, необхванати от задължителни имунизации и реимунизации поради отказ на родител, са между 0.07 и 0.74%, или между 46 и 449 деца за различните видове ваксини или реимунизации, сочат данните на Националния център по обществено здраве и анализи за 2017 г., цитирани от здравния министър Кирил Ананиев в отговор на въпрос на депутата от БСП Георги Гьоков. От миналата година в отчетите към районните здравни инспекции личните лекари могат да посочват като причина за липса на ваксинация и отказ на родителите, пояснява Ананиев. С нарастване на възрастта броят на отказите намалява, допълва министърът.

МВР ще глобява кметове за шарени пешеходни пътеки

в. Сега

Цветът и разположението на пешеходните пътеки се превръщат в приоритетна задача за МВР. Полицията ще глобява кметове, които не искат да приведат "зебрите" в съответствие с нормативните изисквания. Санкциите ще са между 2000 и 7000 лв. Това е резултатът от двумесечната проверка, започнала по инициатива на главния прокурор Сотир Цацаров. През последните няколко седмици МВР е проверило близо 14 хил. пешеходни пътеки в цялата страна. Цацаров определи резултатите като фрапиращи. Близо 2/3 от местата за пресичане не отговарят на изискванията, пресметна вътрешният министър Валентин Радев. 

Шефът на „Антикорупция“ готов с екипа си

в. Монитор

Шефът на новата мегакомисия срещу корупцията Пламен Георгиев внесе в НС предложение за попълване на състава на звеното.

Номинациите на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество са за зам.-председател и трима членове, съобщиха от КПКОНПИ. За свой заместник Георгиев предлага Антон Славчев, който в момента оглавява дирекция „Противодействие на корупцията“ в новата структура, където се е прехвърлил от ДАНС. Славчев е юрист по образование и зад гърба си има 22 години в системата на МВР и ДАНС.

Всеки втори ще работи на повикване и за няколко фирми

в. Монитор

През 2050 година: Всеки втори ще работи на повикване и за няколко фирми Сега 25% от трудещите се са с гъвкаво време Анна Ефтимова Всеки втори европеец ще работи на повикване, според нуждите на шефа си или ще се труди за няколко фирми едновременно. Това показва проучване на Международната организации на труда (МОТ) за новите типове заетост през 2050 г. „Очакваме развитието на 4 вида нестандартни форми на труд, които хората ще избират по лични причини или заради изискванията на пазара на труда“, заяви икономистът от МОТ Джанин Берг на конференция „Бъдещето на труда“.

Засилени проверки на БАБХ за Великден

в. Стандарт

Засилени проверки преди Великден започна Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Инспекциите стартираха на 21 март и ще продължат до 10 април.

Освен пакетиращи центрове за яйца и хранителни складове за търговия на едро, на проверки подлежат също заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси за традиционно предлагани храни (агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци и др.), както и на боя за яйца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още