IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Хидропневмотехника с 51% спад за полугодието

Печалбата преди лихви, данъци и амортизации е 41 хил. лв. за януари-юни при печалба от 112 хил. лв. година по-рано

15:55 | 21.07.09 г.
Продажбите на Хидропневмотехника с 51% спад за полугодието

За януари-юни нетните приходи от продажби на Хидропневмотехника АД бележат спад от 51 на сто на годишна база до 682 хил. лв., става ясно от отчета на компанията, представен чрез БФБ-София.
 
Дружеството конструира, произвежда и изпитва хидравлични изделия - клапани, регулатори, разпределители, хидроагрегати и др.

Разходите по икономически елементи падат с по-малък темп - с 45,5 на сто до 755 хил. лв., в резултат на което дружеството отчита загуба от 84 хил. лв. спрямо загуба от 22 хил. лв. година по-рано. Хидропневмотехника има незначителни финансови разходи и не генерира финансови приходи.

Печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA) възлиза на 41 хил. лв. за януари-юни при печалба от 112 хил. лв. за сравнимия период на миналата година.

Само за второто тримесечие компанията реализира 307 хил. лв. приходи от продажби, което е понижение спрямо първото тримесечие, когато продажбите на дружеството бяха за 375 хил. лв.

„Световната финансова криза доведе до намаляване на поръчките на клиентите във физически и стойностен обем от средата на 2008 г. Няма надеждни прогнози за нормализиране на ситуацията, поне в границите на следващите 3-6 месеца“, коментират от компанията.

За шестте месеца от началото на годината оперативният кеш се подобрява и възлиза на 74 хил. лв. при отрицателен оперативен кеш от 48 хил. лв. година по-рано. Нетното изменение на паричните потоци за периода е положително на стойност 5 хил. лв.

Задлъжнялостта на машиностроителното дружество е ниска – от активи в размер на 1,9 млн. лв. собственият капитал е 1,6 млн. лв.

Съотношението цена/счетоводна стойност (p/в) на Хидропневмотехника след публикуването на отчета е 0,35, а цена/продажби (p/s) е 0,31.

Днес 72 акции смениха притежателя си при цена 14 лева или почти без промяна.

Свързани компании:

Хидропневмотехника АД(HPT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още