IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Майонеза Краси купи майонезеното производство на Растма май

Пловдивското предприятие е собственост на "Консул" ООД, което притежава е първата фабрика за бутилиране на минерална вода в България - "Хисар".

12:24 | 12.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Собственикът на Майонеза Краси купи майонезеното производство на Растма май

Собственикът на пловдивското предприятие Майонеза "Краси" е придобил майонезеното производство на "Растма май" АД - гр. Бойчиновци, съобщи за Investor.bg Николай Наков, управител на "Растма май". Това е най-старата фабрика за производство на майонеза у нас.

Инвестицията е за 1,8 млн. лв., съобщи Dnes.bg.

Пловдивското предприятие е собственост на "Консул" ООД, което притежава и първата фабрика за бутилиране на минерална вода в България - "Хисар". Дялове в "Консул" ООД имат Димитър Консулов и Красимира Консулова.

"Смятаме да подобрим значително позициите на най-старата фабрика за майонеза у нас. Това ще стане най-вече с налагане на търговската марка "Свежа майонеза", която е собственост на Бойчиновската фабрика", казва Консулов.

Николай Наков съобщи още, че "Растма май" ще продължи да произвежда олио.

След съдебни спорове за имитация на опаковка на майонеза, продължили няколко години, през 2003 г. Върховният административен съд обяви "Растма май" Бойчиновци за имитатор на майонезата с търговска марка "Краси".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още