IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалистите настояват за оставка на цялото правителство*

Същото искат и десните партии от „Демократична България“

16:29 | 31.08.18 г. 4
<p>
	Пресконференция в централата на социалистите. Отляво надясно: Георги Свиленски, Кирил Добрев, Крум Зарков. <em>Снимка: БСП</em></p>

Пресконференция в централата на социалистите. Отляво надясно: Георги Свиленски, Кирил Добрев, Крум Зарков. Снимка: БСП

Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза, заяви днес  зам.-председателят на БСП Кирил Добрев в централата на партията, след като стана ясно, че трима министри си тръгват от кабинета на Борисов заради тежката катастрофа край Своге.

„Това е правителствена криза”, коментира Добрев, цитиран от пресцентъра на БСП.

Той настоява и за оставката на правосъдния министър Цецка Цачева заради избягали и изчезнали затворници и за срива на Търговския регистър, както и за оставката на агроминистъра Румен Порожанов заради кризата, предизвикана в Странджа. 

Добрев каза още, че тези оставки са признание за 10 годишната грешна политика на рязане на ленти.

Допълнително ще бъде  решенодали ще има вот на недоверие, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков. Социалистите ще подкрепят  оставките на тримата министри.

Цялото правителство да подаде оставка поискаха и партиите от политическото обединение „Демократична България“ - „Да България“, ДСБ и „Зелените“.

„Управлението  на Борисов е в тежка политическа  криза, за която той носи лична отговорност. Корупционният модел, укрепен и поддържан от Бойко Борисов, вече трети мандат руши българската държавност. Това са 10 години обслужване на мафията, блокиране на реформи и лобистко законодателство и грабеж на еврофондове“, пише в позиция, разпространена от пресцентъра на ДСБ.

„Единственото  решение е цялото правителство да подаде оставка и да бъдат насрочени предсрочни парламентарни избори. Укрепването на това управление с крайно закъснели козметични ремонти само удължава агонията и задълбочава липсата на доверие към институциите и държавността“, пише в позицията.

„Демократична  България“ призовава за обединение на демократичната общност и готовност за поемането на управлението на страната.

„Не се изненадах от оставките на тримата министри. Ние от „Воля“ считаме, че е е крайно време в България да се научим как се носи политическа отговорност и подкрепяме решението на министър-председателя и на министрите чрез подаване на оставките да я поемат“, каза пред БНР депутатът от ПП „Воля“ Пламен Христов.

Министрите, които хвърлиха оставки заради трагедията от миналата събота, не са „бушони“, коментира Христов, цитиран от пресцентъра на партията.

„България всеки ден губи десетки хора в катастрофи. Създаването на поредния орган, комисия или каквото и да е, който да отговаря за безопасността по пътищата, по наше мнение, няма да реши проблема“, коментира народният представител, който определи идеята за нова структура като „замазване на проблема“.

*Новината е допълнена в 16.46 часа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 4
thehappyroger
преди 5 години
До 2030-та България предстои да остане един град смехономика също заради противоречие, ама със законите и функциите на тази Вселена, където не се прави нищо смислено, че да се получи обратното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
thehappyroger
преди 5 години
Коментарът е изтрит поради противоречие с правилата на форума.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 6
penman
преди 5 години
Такава опозиция по-вредна за страната и от чума!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 5
radovel
преди 5 години
АЗ ПЪК НАСТОЯВАМ СОЦИАЛИСТИТЕ (ТО КОМУНИСТИ) ДА ИЗЧЕЗНАТ ОТ БЪЛГАРИЯ !!!АМА ВЕДНАГА !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още