IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стипендиантската програма „Готови за успех“ отпразнува 11 години

Програмата подкрепя отлични ученици и студенти без един или двама родители, за да продължат образованието си

17:49 | 11.11.16 г.
Стипендиантската програма „Готови за успех“ отпразнува 11 години

Това е само първият ви успех. Бъдете готови за още много успехи, а ние ще помагаме – с тези думи се обърна към стипендиантите на „Готови за успех” Михаил Бояджиев, председател на Управителния съвет на Фондация BCause.

За 11-та поредна година програма „Готови за успех” оказва подкрепа на отлични ученици и студенти без един или двама родители, за да продължат образованието си. Класирането им е по успех - подкрепяме младежите се само защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключителни постижения и са мотивирани и целеустремени. Стипендиантите на „Готови за успех” тази година са 113, сред тях са 14 бъдещи лекари, 4 бъдещи юристи, 7 икономисти, 2 журналисти, 4 специалисти по биотехнологии, 5 компютърни специалисти, 4 учители, художничка, археолог....

Дарители на програмата връчиха стипендиите на момичета и момчета от цяла България на церемония в Централния Военен клуб на 9 ноември. „Искам се обърна към стипендиантите - вие сте! На вас принадлежи бъдещето, за да оправите нещата. А на дарителите искам да кажа - ние сме! Наша е отговорността да правим нещата по най-добрия възможен начин. Защото вярвам, че когато всеки прави това, за което отговаря и когато отговорността е значима част от нашия живот, нещата вървят по-добре”, каза Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause.

Успехът се постига с талант, но и с много с труд. Пожелавам ви да използвате разумно тези стипендии, за да направите най-доброто с таланта си, бяха думите на Деница Сачева, зам.- министър на труда и социалната политика. Успех им пожела и Валентин Георгиев, изпълнителен директор на Американската търговска камара в България.

Тази година още 6 компании се присъединиха към каузата Готови за успех - Бер-Хелла Термоконтрол, Инвестбанк, Фърст онлайн солюшънс, Фератум, Телъс Интернешънъл Юръп и Глобъл Груп. Неотдавна аз самият бях стипендиант на тази програма, чест е за мен тази вечер да съм в редиците на дарителите, обърна се към гостите Янко Димитров от Бер-Хелла Термоконтрол. За да си успял, трябва да положиш и много труд - талантът не е достатъчен. Не забравяйте този момент, пазете го в себе си и ви пожелавам един ден да застанете в редиците на тези, които могат да даряват, каза Филип Угринов, вицепрезидент на Телъс Интернешънъл Юръп.

Ани Халваджиян от Глобъл Груп пък се присъедини към посланиците на добра воля на програмата „Готови за успех”. Желая ви успех и се надявам да изберате този успех да е в България , защото няма съмнение, че страната ни има нужда от повече образовани млади хора, каза тя. Успех и щастливо плаване на нашите стипендианти, бяха думите на Мирослава Иванова, журналист от Нова телевизия, която също е посланик на програмата. Тя и колегите й от „Господари на ефира“ Влади Василев и Боби Ваклинов бяха водещи на церемонията.

Мирослав Долапчиев, председател на Националната Асоциация по приемна грижа, отбеляза, че някои от стипендиантите „Готови за успех” тази година са деца, отгледани в приемни семейства, които миналата година са получавали стипендии „Продължи” - съвместна програма на BCause и Асоциацията. Днес заедно се радваме на успеха на тези момичета и момчета, виждаме как те израстват и помагат и на други да вървят по своя път, каза още той.

Иска ми се тези стипендии да не са само финансова, а и морална подкрепа за вас и да знаете, че хора и организации мислят за вашето бъдеще, каза на събралите се млади хора Евдокия Пашева от Българо-американското общество. Респект за всички вас, стипендианти на Готови за успех, вие сте изключителен пример за вашите връстници, каза Велина Белева, зам.- председател на Държавна агенция за закрила на детето. 

Ако има нещо по-хубаво от това да си успешен, то е да помогнеш на някой друг да  успее. Успехът не е точка в житейския път, не е покорен връх, а е състояние на духа. Вие сте тук и вече сте постигнали успех. Молбата ми е да помните това чувство, каза Светла Георгиева, изпълнителен директор на СИБанк.

Елена Матеева от Софарма, която връчи стипендии на студенти по медицина, се обърна към тях с думите: Надявам се нашите отличници да останат в България. Искам да ви кажа, че вие лекувате със знанията, но и с отношението си към хората - за да сте лечители ви трябва ум, сърце и дръзновение.

Гордея се, че има такива стипендианти и вярвам във вас, бяха думите на Нели Недялкова, член на борда на Фондация БНП Париба, а Галина Томова от Сити им пожела късмет по трънливия път на успеха. Продължавайте да ни вдъхновявате и да ни карате да се гордеем с вас, призова Десислава Данова от Теленор. Бъдете все така устремени да сбъдвате мечтите си и гледайте на препятствията в живота си като на предизвикателства, каза на стипендиантите Елица Наумова от екипа на Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп. Стипендиантите поздравиха и представители на Софийския Университет „Св. Климент  Охридски” и Техническия Университет – София.

Дарители на "Готови за успех" през 2016/2017 са още Контур Глобал Марица Изток 3, еКомера, Амжен, Интраком, ПиПиДи, Вега Медикал, Представителството на Световната банка в България, Акта Верба, Данекс 2002, Холдинг Загора. Каузата подкрепят и стотици служители в различни компании, които даряват всеки месец определена от тях сума от заплатата си. Стипендиантската програма за отличници без родители започна първо като кауза за дарителите по ведомост в Мобилтел, в далечната 2003. От 2006 година инициативата вече се казва Готови за успех и със сътрудничеството на Фондация СИРАК се превърна в стипендиантската програма, която познаваме днес.  За 11 години заедно сме осигурили повече от 1140 стипендии на обща стойност над 1,7 млн. лв.

Нека заедно напишем следващата страница на младите и успешни българи!

Можете да подкрепите инициативата с SMS с текст DMS USPEH на номер 17 777 или с онлайн дарение в Платформата.бг
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още