Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

СУ потвърди, че Петър Илиев е плагиатствал и поиска отстраняването му

В книгaтa нa адвоката „Кoмпeтeнциятa нa Нaрoднoтo cъбрaниe“ са преписани части от диceртaциятa „Пaрлaмeнтaрeн кoнтрoл“ нa доц. Нaтaлия Киceлoвa

СУ потвърди, че Петър Илиев е плагиатствал и поиска отстраняването му

Снимка: СУ "Св. Климент Охридски"

В книгата на Петър Илиев „Компетенцията на Народното събрание“ е налице плагиатство. Това е заключението на Етичната комисия на СУ „Св. Климент Охридски“, съобщи отдел „Информация и връзки с обществеността“ на висшето учебно заведение.

Още по темата

В дисертацията на книгата на Петър Илиев има значителни части от произведението „Парламентарен контрол“ на доц. Наталия Киселова. То е използвано и представено за авторски труд, без дисертацията да е цитирана като източник, са резултатите от проверката на Етичната комисия на Софийския университет, която прегледа труда на адвоката, който е бивш кандидат за вицепремиер и вътрешен министър в правителството на „Има такъв народ“.

От алма-матер напомнят, че Експертната комисия извърши проверка по реда, предвиден във Вътрешните правила за извършване на проверка за плагиатство и недостоверност на научни данни в научни трудове на членовете на академичния състав на Софийския университет.

Съгласно чл. 129, ал. 2, т. 2 от Правилника за устройството и дейността на Софийския университет (ПУДСУ) установеното по предвидения в закона ред плагиатство е основание за прекратяване на трудовото правоотношение.

Същият текст изисква при наличие на данни за плагиатство и обосновано искане Факултетният съвет да избере комисия от специалисти в съответната област на висше образование или професионално направление, която да изготви мотивирано становище до Факултетния съвет.

Тъй като заключението на Етичната комисия показва наличие на данни за плагиатство, ректорът на Софийския университет отправи обосновано искане до Факултетния съвет на Юридическия факултет за започване на процедурата по чл. 129, ал. 2, т. 2 ПУДСУ, информираха от висшето училище.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

1
 
1
 
3
bgMan до: Shadow1
преди 2 месеца
Не! Това показва как успяват хората в България. Истинските успешни българи са тези, които успяват в чужбина. Тук на власт са лъжците, мафиотите, корумпираните мръсниции и най-долните нищожестваа, между които не може да изкласи нищо свястно.
3
 
1
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
И все пак книгата е издадена 2015г. Човека може да е пълна *** но някой друг е чакал 6 години и сега като се появи по телевизията този, реши да го наказва. На това не се ли казва поръчково правосъдие.
0
 
3
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Е не, Тошкото каза, че ще съди, всеки който твърди това...

Още от България
Ускорено лечение: Дентално здраве, но не за сметка на времето