IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ТК Холд се връща на консолидирана печалба за третото тримесечие

Консолидараната загуба за деветте месеца на 2009 е намалена до 457 хил. лева

13:39 | 30.11.09 г.
ТК Холд се връща на консолидирана печалба за третото тримесечие

ТК Холд АД излиза на консолидирана печалба през третото тримесечие на 2009 г., след като през предходните тримесечия на годината дружеството регистрира загуби, показва отчетът на дружеството, публикуван от БФБ-София.

Консолидираната печалба за юли-септември е в размер на 293 хил. лева и бележи ръст от 23% на годишна база. Въпреки доброто трето тримесечие, за деветте месеца от началото на годината консолидираният финансов резултат на ТК Холд е загуба в размер на 457 хил. лв. срещу печалба в размер на 625 хил. лв. за съответния период на 2008.

Влошеният финансов резултат спрямо предходната година се дължи на значително намаление на продажбите в предприятията в групата в резултат на икономическата криза. Спадът в предприятията от машиностроенето и металообработката (Агрокомб, Беласица, Модул, Изгрев) и при предприятията от текстилната индустрия (Белпред, Технотекс) е зачителен. Спад има и в предприятията от другите отрасли. Няколко компании преустановиха работа (Агрокомб, Изгрев, Добруджанска мебел, Рален текс, Кабиле-ЛБ), се казва в доклада на дейността на ТК Холд.

Дружеството консолидира резултатите на близо 30 компании.

За третото тримесечие консолидираните нетни продажби намаляват с над 28% на годишна база до 6,7 млн. лева. Консолидираните нетни продажби се свиха с близо 8% до 5,7 млн. лева през второто тримесечие. Сумарно за деветте месеца от началото на 2009 г. консолидираните нетни продажби на ТК Холд са 16,4 млн. лева, което е спад от 26,7% на годишна база. 

За деветмесечието на 2009 г. разходите за труд намаляват с около 21% спрямо същия период на предходната година в резултат на редуциране на персонала. Същото намаление бе отчетено и в края на предходното тримесечие, се казва още в доклада.

За последните три месеца цената на акциите на ТК Холд пада с близо 5 на сто до 2 лева. Това дава пазарна капитализация от 8,5 млн. лева на дружеството.

Свързани компании:

ТК-ХОЛД АД(TCH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още