IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топлофикация Перник получи 6 млн. евро за реконструкция в ТЕЦ Република

Проектът “Рехабилитация на Топлофикация Перник” е на обща стойност 17,6 млн. евро и предвижда рехабилитация на елементи от топлопреносната система на град Перник

15:56 | 03.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Топлофикация Перник получи 6 млн. евро за реконструкция в ТЕЦ Република
Топлофикация Перник” ЕАД и Европейската банка за възстановяване и развитие подписаха Споразумение за безвъзмездна помощ от 6 млн. евро в рамките на Международен фонд „Козлодуй” за завършване на реконструкцията на парогенератор №5 на ТЕЦ “Република”, съобщиха от Министерство на икономиката и енергетиката.

Проектът “Рехабилитация на Топлофикация Перник” е на обща стойност 17,6 млн. евро и предвижда рехабилитация на елементи от топлопреносната система на град Перник.

Рехабилитацията на парогенератор № 5 представлява съществен елемент от проекта и е предпоставка за успешното му финализиране.

Дейностите по проекта са започнали през 2003 г. и крайният срок за изпълнение е месец август 2007 г. Инвестиционните ангажименти на дружеството са в съответствие с Комплексното разрешително, издадено на “Топлофикация Перник” ЕАД в изпълнение на Закона за опазване на околната среда и в съответствие с Програмата за прилагане на европейската Директива за ограничаване на емисиите на вредни замърсители в атмосферата.

Успешното осъществяване на проекта е от особена важност за технологичното и икономическо развитие на дружеството, тъй като осигурява 60% от топлинния товар на топлофикационната система на град Перник и по-нататъшно използване на местните запаси от лигнитни въглища и запазване на около 2000 работни места във въгледобивния сектор.

През юли на Топлофикация-Перник бе наложена санкция от 22 хил. лв., след като е било установено, че количеството прах, изпускано в атмосферния въздух от дейността на парогенератор номер 2 в ТЕЦ Република, превишава индивидуалните допустими норми.

Преди това за установени нарушения от началото на годината на дружеството са съставени четири акта и е наложена еднократна санкция от 17 507 лв. за замърсяване на почвата с нефтопродукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още