Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Управляващи и опозиция се скараха заради доклада за НАП

Предложението на временната парламентарна комисия е да бъдат въведени по-строги наказания за киберпрестъпления, тъй като до момента най-голямото е до три години затвор

Управляващи и опозиция се скараха заради доклада за НАП

Снимка: Архив Ройтерс

Управляващи и опозиция се скараха заради доклада на временната анкетна комисия за източване на информация от електронната база данни на Националната агенция за приходите (НАП).

Още по темата

В него се посочва, че няма данни служители на приходната агенция и администрацията да са участвали в теча през юли миналата година.

Докладът беше приет с 94 гласа "за", 52 "против" и 9 "въздържал се", съобщи БНР.

Докладът препоръчва да бъдат въведени по-строги наказания за киберпрестъпления, тъй като до момента най-голямото наказание е до три години затвор. И, ако има осъдени лица, те са освобождавани от наказателна отговорност или пък им се налага условна присъда.

Социалистите категорично оспориха доклада и поискаха оставката на всички отговорни. Румен Гечев напомни, че е наглост липсата на нито един уволнен за теча на информация.

"Трагедията е огромна, защото нито на един човек не е потърсена отговорност - това нормално ли е? Министерство на финансите, министър, зам.-министър, който отговаря, шефът на НАП е в отпуска. Не знам къде е, почива си, не си прекъсва отпуската. Поне портиера да бяха уволнили на НАП. Нещо повече, сега министърът на финансите предлага увеличение на заплатите на НАП. Вие се опитвате да замитате следите, което няма как да стане и трето, незабавна оставка на всички отговорни, затова, че станахме за срам пред цяла Европа", посочи депутатът.

Маноил Манов от ГЕРБ обаче призова социалистите да не раздават присъди.

"Когато има по едно извършено престъпление, касаещо и националната ни сигурност, се води разследване в прокуратура, в ДАНС, в службите. Никой друг не може да раздава от тук или откъдето и да било присъди, защото тази държава все още е правова държава. Съдът е, който може да раздава присъди. Да, вие наследниците на комунистите обичате да раздавате присъди. Само че това време няма да се върне", емоционално коментира той.

Румен Гечев гечев го контрира: "Ама уважаеми колеги, по статистическа информация, към 80 на сто от вашите членове тук са бивши членове на БКП".

Спорът по доклада премина в лични нападки. Управляващи и опозиция се скараха, като се разделиха на комунисти и антикомунисти. Скандалът между БСП и ГЕРБ прекъсна заседанието за 10 минути.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
В НАП вече се заформя сУледващия скандал. Под предлог за по-голяма сигурност спряха достъпа до електронни услуги от компютри с по-стара версия на Windows. Мнозинството от счетоводителите са още на Win7 и не могат да подадат годишните данъчни декларации на фирмите си. Срокът изтича в края на март и скандалът тепърва ще се разраства!

Още от България
БЛС: Бюджетите на болниците ще издържат заради авановото плащане