Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

50% от тръбите по морското трасе на "Турски поток" са положени

Положени са общо 930 километра тръби и по двете секции на проекта, съобщават от проектната компания

50% от тръбите по морското трасе на "Турски поток" са положени

Графика: South Stream Transport

Allseas е положила 50% от трасето на "Турски поток" по дъното на Черно море, съобщава операторът на проекта South Stream Transport B.V. В съобщение на компанията става ясно, че по двете секции на проекта вече са положени общо 930 километра тръби.

Още по темата
Първата тръба е по-напреднала - 706 километра, а по втората са положени 224 километра от тръбите. Дължината на трасето от станция Анапа в Русия до турския бряг (на 100 километра западно от Истанбул) е малко над 930 километра. Следващият етап - по сушата на Турция, е с дължина от 180 километра.

Според първоначалните планове първата тръба на "Турски поток" ще захранва директно потребителите на газ в Турция. За нея няма пречки за осъществяването, но по втората въпросителните още стоят.

Тя трябва да доставя природен газ за европейските потребители на "Газпром", но все още трасето й към Европа не е ясно. Един от вариантите е това да стане през България, а другият - през Гърция.

Темата за "Турски поток" е била дискутирана по време на телефонен разговор между Бойко Борисов и руския президент Владимир Путин преди дни, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата са разговаряли по повод Националния празник на България, 3 март, но обсъдените теми са включвали още и развитието на АЕЦ "Белене" като европейски проект, газовия хъб "Балкан" и доставките на руски природен газ.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

3
 
1
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Стоенчо, галфoн-ефрейторчето рече, че нямало да има ТП, и че Фсичко туй било уйдурма. Предполагам, че сега нЕкои се нaсиpaт от зор как да стане, щото втората тръбица да кривне към Варна и поне малко от малко да облажим.

Още от Централна и Източна Европа
Демографската криза в Сърбия: много лозунги, малко пари