IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Споразумението между ЕС и Турция е важно за всички европейски страни

Ердоган и Борисов обсъдиха задълбочаването на двустранното сътрудничество и приноса на Турция за овладяване на мигрантския поток по българската граница

20:00 | 25.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Реджеп Ердоган и Бойко Борисов по време на днешната си среща. <em>Снимка: Пресслужба на МС</em></p>

Реджеп Ердоган и Бойко Борисов по време на днешната си среща. Снимка: Пресслужба на МС

Споразумението за ограничаване на миграционните потоци между Турция и Европейският съюз е важно за всички европейски държави, като мирът и диалогът са най-доброто средство на дипломацията. Това заяви българският премиер Бойко Борисов по време на разговор с турския президент Реджеп Ердоган в рамките на 73-ата сесия на ООН в САЩ, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. 

Двамата лидери също така обсъдиха задълбочаването на двустранното сътрудничество и приноса на Турция за овладяване на мигрантския поток по българската граница.

Борисов и Ердоган също така оцениха високо положителното икономическо активизиране на отношенията между двете страни в областта на туризма, енергетиката и транспорта през последните години.

По време на срещата българският премиер подчерта, че Турция остава освен наш непосредствен съсед, но и важен партньор в областта на миграцията и борбата с тероризма.

Президентът на Турция Ердоган изрази от своя страна благодарност към министър-председателя за провеждането на срещата на върха между ЕС и Турция във Варна на 26 март. По думите на турския президент срещата във Варна дава положителна насока на развитие в отношенията между Анкара и Брюксел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още