IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган отново обеща силна турска икономика до 2023 г.

Тогава се навършват сто години от създаването на републиката

18:36 | 13.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ердоган по време на първото заседание на новия турски кабинет. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ердоган по време на първото заседание на новия турски кабинет. Снимка: Ройтерс

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган откри първото заседание на новия турски кабинет, след като положи клетва и встъпи в длъжност в понеделник, като поднови обещанието да превърне Турция в една от водещите икономики в света, предаде AP.

През тази седмица Турция официално премина към президентска система на управление, която според критиците концентрира прекалено много правомощия в ръцете на президента. Ердоган подчертава, че новата система ще подобри управлението и ще донесе сигурност и стабилност на страната.

Той назначи 16-членен кабинет, включващ и неговия зет Берат Албайрак като министър на финансите и хазната, което породи безпокойства във финансовите среди във връзка с нестабилност на турската икономика.

На церемония по повод първото заседание на кабинета днес Ердоган повтори решимостта си да постигне Турция да се нареди сред 10-те най-развити икономики в света до 2023 г., когото се навършват сто години от създаването на републиката.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още