Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Iuvo получи лиценз за кредитен посредник в Естония

Компанията е изпълнила всички изисквания на естонското законодателство

Iuvo получи лиценз за кредитен посредник в Естония

Ивайло Иванов, изпълнителен директор на iuvo. Снимка: Личен архив

Онлайн платформата за peer-to-peer (Р2Р) инвестиции iuvo получи лиценз за кредитен посредник от естонската Комисия за финансов надзор. Това ще даде възможност на iuvo да премине към следващата фаза от развитието си – освен възможности за инвестиции да предоставя и реално кредитиране.

Комисията за финансов надзор регулира финансовия сектор в Естония – банки, застрахователни компании, инвестиционни и кредитни посредници, пенсионни дружества и др. Тя е взела решението за издаване на лиценз, след като компанията е изпълнила надлежно всички изисквания на естонското законодателство.

„Изключително се радваме и се гордеем с гласуваното доверие от страна на естонския регулатор. Това още веднъж валидира бизнес модела ни и ни позволява да го развием в нови посоки. Този лиценз ще ни даде възможност да разширим портфолиото си от услуги и на следващ етап да имаме право да кредитираме от името на платформата или в партньорство с нашите оригинатори“, каза Ивайло Иванов, изпълнителен директор на iuvo.

През последната 1 година повече от 2000 инвеститори от 59 държави гласуваха доверие на платформата и инвестираха близо 8 млн. лв. при годишна доходност до 15%.

Iuvo е peer-to-peer платформа, която е регистрирана в Естония – страна с един от най-напредналите и развити европейски пазари в P2P инвестирането и P2P lending-а. В последните години прибалтийската република се отличава и с високата пенетрация на интернет технологиите. Всичките тези процеси я превръщат и в държавата с едни от най-добрите регулаторни практики в областта на peer-to-peer платформите с прилагане на строги правила, гарантиращи на клиентите пълна и коректна информация за механизма на инвестиране и възвръщаемост.

Iuvo представлява пазар за кредити и предоставя възможност на всеки, търсещ варианти за влагане на свободни средства, да го направи лесно, с buy back гаранция, при атрактивни нива на доходност. Механизмът на алтернативната форма на финансиране позволява на инвеститорите да закупуват части от кредити, отпуснати от регистрирани небанкови финансови институции (оригинатори). За повече информация https://www.iuvo-group.com.

Iuvo е изцяло инвестиционна услуга, като вложените чрез нея средства не са депозити и не са гарантирани от закона.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Централна и Източна Европа
Дилемата на Путин, или какво ще се случи след края на новия му мандат