IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изборите на 12-ти април в Северна Македония са ключови за членство в ЕС

ВМРО-ДПМНЕ не е толкова реформирана партия, посочи журналистът Николай Кръстев

11:20 | 06.01.20 г.
Изборите на 12-ти април в Северна Македония са ключови за членство в ЕС

Служебното правителство в Северна Македония вече е факт. В събота се проведе първото заседание на новия кабинет, който е оглавен от Оливер Спасовски. Пред него има една основна задача и тя е да организира изборите на 12-ти април, които са ключови за бъдещата посока на страната. Това каза журналистът Николай Кръстев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Изборите са ключови, защото евентуалната победа на проевропейските сили в Северна Македония ще отвори пътя на Скопие към Европейския съюз“, посочи той.

По думите на Кръстев хората в Северна Македония разбират, че пътят на страната не е към Евразийския съюз, а към Европейския съюз.

"Търсенето на перспективата е само в тази посока, защото страната винаги е била част от европейското културно и историческо пространство", напомни журналистът.  По думите му по време на 11-годишното управление на Никола Груевски е имало фабрики за фалшиви новини, които са се спонсорирали от Русия.

Кръстев коментира, че ВМРО-ДПМНЕ не е толкова реформирана партия. „Партията разполага с хора от миналото, а не с хора от бъдещето“, смята той.

Николай Кръстев коментира и изявленията на френския президент Еманюел Макрон за европейската интеграция на Северна Македония.

„Изказванията на Макрон се отразяват негативно. Зоран Заев е разочарован от случилото се в Европейския съвет преди няколко месеца. Тогава стана ясно, че Скопие няма да започне преговори за членство заради действията на Париж. Това постави под съмнение политиката на ЕС в региона", каза журналистът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още