IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Калашников" излезе на печалба за пръв път от седем години

Концернът е реализирал около 3 млрд. рубли приходи през миналата година

12:13 | 06.02.15 г.
<p>
	<em>Снимка: kalashnikovconcern.ru</em></p>

Снимка: kalashnikovconcern.ru

Най-големият производител на стрелково оръжие в Русия - концернът "Калашников", който влиза в състава на Ростех, е реализирал приходи в размер на около 3 млрд. рубли (около 45 млн. долара) през 2014 г. Това представлява увеличение от 28% спрямо 2013 г., съобщава ТАСС, като се позовава на представител на концерна.

В края на миналата година "Калашников" е постигнал нетна печалба от производствената си дейност за първи път от седем години и тя възлиза на 88 млн. рубли (около 1,3 млн. долара), съобщава още източникът на агенцията.

Той отбелязва, че през миналата година концернът е представил нова стратегия за развитието си до 2020 г., в рамките на която се планира увеличение на производствените показатели, разширяване на пазарите и увеличение на приходите.

"Главният приоритет е запазване на позицията на ключов доставчик на въоръжение за министерството на отбраната и другите силови структури в Русия, както и укрепването на позициите ни като един от лидерите в световен мащаб в разработването и производството на бойни и граждански стрелкови комплекси. Очакваният общ обем на инвестициите е около 5 млрд. рубли", казва още представителят на "Калашников".

Генералният директор на концерна Алексей Криворучко заяви по-рано, че въпреки санкциите в края на 2014 г. "Калашников" е произвел почти два пъти повече стрелково оръжие – 120 хил. единици. През 2015 г. компанията ще продължи да увеличава обема на производството си и планира повишение с 20-25%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още