IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медведев: Русия е отворена за всички наши партньори

През следващата година или две ще трябва да се адаптираме към новите реалности, посочи руският премиер

14:59 | 06.02.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Медведев: Русия е отворена за всички наши партньори

За настоящата икономическа ситуация в руската икономика все още няма бързи и лесни решения, заяви премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев по време на среща на Евразийския междуправителствен съвет.

"През следващата година или две ще трябва да се адаптираме към новите реалности. Но независимо от ситуацията, Русия продължава да бъде отворена страна за всички наши партньори. Възнамеряваме да изпълним международните си задължения и нашите цели за интеграция остават непроменени", каза ръководителят на правителството.

Той призна, говорейки за Евразийския съюз, че "започва в трудни условия". "Не успяхме да се възстановим от световната криза от 2008 г., а вече намираме нови предизвикателства. Икономиката ни има структурни проблеми, каквито обаче имат всички", отбеляза Медведев.

По-рано правителството обяви план, който е насочен към осигуряване на устойчиво икономическо развитие и социална стабилност в отговор на неблагоприятното въздействие на външната икономическа и политическа ситуация. Обемът на антикризисния план на правителството на Русия е 2,332 трлн. рубли, от които 1 трлн. рубли за Агенцията за гарантиране на влоговете за допълнителна капитализация на банките.

В плана е заложено намаляване през 2015 г. на повечето категории бюджетни разходи с по 10% и годишно намаляване на бюджетните разходи с 5% в продължение на 3 години до 2017 г., за да се постигне баланс. Планът бе одобрен от президента Владимир Путин.

В края на миналата година руският премиер посочи, че страната е изправена пред риск от "дълбока рецесия", ако правителството се откаже от плановете си за разходи. Руската икономика страда заради международните санкции, наложени поради ролята на страната в кризата в Украйна и мащабния спад на цената на петрола. Заради това под сериозен натиск бе подложена и руската валута.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 13 rate down comment 1
Сините камъни
преди 9 години
Що не виждам нищо за Кери в Украйна?Има ли статия?Соломон Паси се пъни тая сутрин по телевизиите, колко Меркел иска да осъществи мирен план в Украйна!Те наистина искат, защото загубата им е очевидна, колкото и да спонсорират Порошенко!А бе Порошенко и Плевналиев, да не са рода?Едни и същи простотии говорят!Оставка на Плевналиев! Оставка! Предател, да се хваща под ръка със Соломончо и да да ги няма!Имат пари, да се махат!Плевналиев ще прати ли утре децата си като пораснат да се бият срещу Русия!Къде спи жена му на тоя ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още