Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Може ли да се прави бизнес в региона при сблъсък с различно законодателство

В София ще се проведе Международната правна конференция за Югоизточна Европа, съобщи Николай Цветанов, съдружник в адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“

Може ли да се прави бизнес в региона при сблъсък с различно законодателство

Снимка: Pixabay

Международната правна конференция за Югоизточна Европа, която ще се проведе в София, е предизвикателство, защото се случва за първи път в региона. До този момент не е имало събитие в подобен формат в региона. Това каза Николай Цветанов, съдружник в адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, в eфира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

„Акцентът е най-вече върху това, че в региона има много и различно законодателство. Има държави, които са част от Европейския съюз, такива, които са част от Европейското икономическо пространство и трети, които не членуват никъде. Поради това законодателствата в тези три категории държави са на различно ниво в своето развитие", посочи той. „Всеки, който се опитва да прави бизнес в региона, трябва да се съобразява с много различни правни системи и да адаптира бизнеса си към различните законодателства", допълни гостът.

Цветанов даде пример с трансферирането на лични данни, при който има един режим за страните членки на Европейския съюз и коренно различен за държавите извън общността.

„Това забавя процеса”, коментира адвокатът и посочи, че подобен е и казусът по отношение на законодателството, което регулира мерките срещу изпиране на пари.

Николай Цветанов напомни, че в ЕС има един режим, според който се прави доста по-пълно досие на клиента, с когото се търгува.

„Начинът на сключване на сделките за сливания и придобивания се променя. Има различни технологични инструменти за правен анализ", отбеляза юристът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

гледано: 2122   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Централна и Източна Европа
Гърция удължава срока за представяне на отрицателен PCR тест на границата