IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ отрече да води преговори с Гърция за дълга

Договорена е рамка за справяне с дълга в настоящата спасителна програма, посочва Фондът в изявление

20:22 | 04.02.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
МВФ отрече да води преговори с Гърция за дълга

Международният валутен фонд (МВФ) отхвърли твърденията на гръцкия финансов министър Янис Варуфакис, че води преговори с Атина за нова стратегия за дълга, съобщава Wall Street Journal.

“Договорена е рамка за справяне с дълга в настоящата спасителна програма”, посочва се в изявление на Фонда. “Не е имало обсъждане с гръцките власти за промяна на тази рамка”, допълва се в съобщението.

По-рано през деня Варуфакис заяви в интервю, че правителството е започнало разговори с МВФ по план за подпомагане на страната и по-доброто управление на погашенията по дълга.

Варуфакис, заедно с премиера Алексис Ципрас, направи серия посещения в Европа, за да се опита да договори отстъпки от международните кредитори на страната. Двамата ще се отправят към Германия, след като днес се срещнаха с председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги.

В Брюксел Алексис Ципрас е изразил желание Гърция да подготви план за реформи за периода 2015-2018 г. в замяна на облекчаване на фискалните задължения на Атина.

Янис Варуфакис уверява, че задълженията към ЕЦБ ще бъдат изплатени изцяло.

Още видео материали вижте в Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Да бе, МВФ стои и чака?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още