IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма оцелели от катастрофата на Ту-154 в Черно море

Самолетът е произведен през 1983 година и е бил ремонтиран през декември 2014 година, управлявал го е опитният летец първи клас Роман Волков

13:48 | 25.12.16 г.
<p>
	Екипи на службите за реагиране при кризи претърстват района на катастрофата. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Екипи на службите за реагиране при кризи претърстват района на катастрофата. Снимка: Ройтерс

Руското министерство на отбраната заяви, че не са намерени оцелели от катастрофата със самолета Ту-154, разбил се в Черно море край Сочи, предаде БТА.

Военният самолет изчезна от радарите в 05:40 московско време (04:40 българско време) скоро след излитането си от Сочи. На борда на самолета е имало военнослужещи, представители на медии, сред които сътрудници на Първи канал и на телевизионния канал "Звезда", а също музиканти от ансамбъла "Александров", които е трябвало да поздравят за Новата година авиогрупата на руските Въздушно-космически сили в авиобазата Хмеймим в Сирия. В самолета е имало общо 84 пътници и 8 души екипаж.

Според данни на министерството на отбраната на Русия отломки от Ту-154 са намерени на 1,5 км от брега в района на Сочи на дълбочина 50-70 метра.

Самолетът е произведен през 1983 година и е бил ремонтиран през декември 2014 година, управлявал го е опитният летец първи клас Роман Волков. Ръководителят на Александровския военен хор Валерий Халилов е в списъка с пътниците. Сред посочените в списъка са и началникът на културния отдел към министерството Антон Губанков, популярната в Русия като филантроп Елизавета Глинка, позната още като "доктор Лиза" и началникът на управлението за култура на министерството на отбраната Антон Губанков.

Президентът на Русия Владимир Путин е възложил на премиера Дмитрий Медведев да сформира и оглави държавна комисия по разследването на катастрофата на самолета Ту-154. Държавният глава изрази най-дълбоки съболезнования към роднините и близките на загиналите в самолетната катастрофа.

Говорителят на министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков заяви, че то е изпратило четири кораба, пет хеликоптера и безпилотни летателни апарати на мястото на катастрофата и възнамерява да увеличи силите и техниката си в района.
Руското министерство на извънредните ситуации също заяви, че ще увеличи групировката си в района, като ще изпрати още три кораба, както и спасители и водолази.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още