IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Piraeus е напът да отбележи първата си годишна печалба от 2009 г. насам

Най-голямата гръцка банка постига напредък с намаляването на необслужваните заеми

15:23 | 01.09.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-голямата гръцка банка Piraeus Bank е напът да отчете първата си годишна печалба от 2009 г. насам, и то въпреки очаквания спад на гръцката икономика, заяви действащият главен изпълнителен директор Йоргос Пулопулос, цитиран от Bloomberg.

Банката, която оперира и на българския пазар, постига напредък с намаляването на необслужваните заеми и второто тримесечие бе печелившо, заяви Пулопулос в интервю от централата на банката в Атина в сряда. „Очаквам втората половина на 2016 г. също да бъде печеливша и да отчетем положителна печалба след толкова много години“.

Насоките се базират на основния сценарий на банката, при който брутният вътрешен продукт на Гърция ще се свие с около 1% тази година, преди да се разрасне с около 2% през 2017 г.

Акциите на Piraeus скочиха с 25% в сряда, след като най-големият гръцки кредитор съобщи за нетна печалба от 20 млн. евро за трите месеца до края на юни и второ поредно намаляване за тримесечието на съотношението на лошите заеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 09:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 7 години
откакто икономиката се обърна на обратно - печалбите се смятат за загуби
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Mario Teran
преди 7 години
напът
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още