IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Piraeus купува поделението на Societe Generale в Гърция

Френската банка призна за „напредналата фаза на преговорите“, но не посочи цена

16:10 | 29.08.12 г.
Piraeus купува поделението на Societe Generale в Гърция

Втората по големина френска банка Societe Generale обяви днес, че е в "напреднали" преговори с гръцката Piraeus Bank за продажбата на поделението си в страната. Става дума за банка Geniki, от която Societe Generale притежава 99,1%, пише ДПА.

"Societe Generale потвърждава, че участва в поверителни преговори за потенциална продажба на дела си в Geniki на Piraeus Bank", обяви в съобщение френската банка.

Преговорите са в "напреднал етап", допълни Societe Generale.

Малко по-рано днес източник от Пиреос банк потвърди пред Франс прес, че Piraeus Bank води преговори за изкупуване на Geniki, изпадналия в затруднено положение гръцки филиал на френската банка Societe Generale.

Има преговори, нищо още не е приключило, Комисията за борсови операции ще постави въпроса на двете банки, които ще трябва да отговорят официално, заяви източникът, който бе
помолен да коментира информации в гръцкия печат за предстоящо споразумение между френската банка и гръцкия купувач.

Според гръцкия сайт за финансова информация euro2day.gr, който не цитира източниците си, споразумението е почти завършено и включва вливане на средства в размер на около 350 милиона евро от френската банка, която ще запази 10 процента от Geniki.

В началото на август френската банка, която силно бе намалила експозицията си спрямо своя филиал, заяви, че е отворена за "всякакви опции" във връзка с Geniki.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още