IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицията в Москва евакуира 3000 души от три гари заради заплахи

Подадени са анонимни сигнали за поставени взривни устройства

13:07 | 26.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Полицията в Москва е евакуирала близо 3000 души от три различни жп гари след получаването на анонимни заплахи за поставени взривни устройства, пишат руските новинарски агенции, цитирани от Ройтерс.

По данни на ТАСС полицията планира да използва обучени кучета, за да провери Казанската, Ярославската и Ленинградската гара. Засега няма повече данни по случая.

Всичко това се случва в момент, в който в Русия е обявен ден на траур за жертвите на самолетната катастрофа край Сочи. Вчера самолет, излетял от военното летище “Чкаловски”, се разби, а катастрофата отне живота на 92 души. Сред тях бяха над 60 души от военния хор “Александров”, военни и журналисти.

Следствието изключва версията за терористичен атентат.

Според данни на министерството на отбраната на Русия отломки от Ту-154 са намерени на 1,5 км от брега в района на Сочи на дълбочина 50-70 метра.

Вчера беше обявено, че руският президент Владимир Путин е възложил на премиера Дмитрий Медведев да сформира и да оглави държавна комисия, която да разследва катастрофата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още