IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Порошенко: За Украйна е все по-трудно да си осигури подкрепата на Запада

Украинският президент не изключва възможността за пълномащабно руско нахлуване в страната му

15:40 | 06.09.16 г. 8
<p>
	Президентът на Украйна Петро Порошенко. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Президентът на Украйна Петро Порошенко. Снимка: архив, Ройтерс

За Украйна става все по-трудно да си осигури подкрепа от Запада за борбата срещу "руската агресия". Това коментира днес украинският президент Петро Порошенко, като допълни, че не изключва възможността за пълномащабно руско нахлуване в Украйна, предаде Ройтерс.

"Украйна ще продължи да има нужда от силна международна подкрепа в борбата срещу руската агресия", каза Порошенко пред парламента по време на първото му заседание след края на лятната ваканция, предава БТА.

"Осигуряването на тази подкрепа става все по-трудно за нашите дипломати заради различни обективни и субективни фактори", допълни украинският президент.

Порошенко каза, че Украйна планира да похарчи три процента от брутния си вътрешен продукт за отбрана през 2017 г., предаде ТАСС. 

"Три процента от БВП за отбрана е много в сравнение с един процент, както беше преди, но повече не можем и да си позволим, тъй като военната тежест върху бюджета и социалната сфера е вече критична", каза той.

Порошенко изрази притеснение, че догодина има избори в няколко европейски държави, след които могат да дойдат на власт политически сили, склонни на компромис с Русия.

"Европа все още говори с един глас, но има и страни, в които руският акцент е вече доста ясно доловим", предупреди той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 5 rate down comment 4
dakl
преди 7 години
На Порашенко явно като дете не са му чели приказката за лъжливото овчарче.Явно много му липсват заключенията от тази приказка, иначе едва ли би продължил с вайканията си. Е в личен план е най много спечелилия украинец през миналата календарна година. Дано му даде Господ и шанс да е жив и здрав да се радва на огромното си богатство!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 1
hagan
преди 7 години
де да беше толкова просто щях да се радвам да украйна ще фалира ще се разпадне като сомалия на кланови дължави но няма официално да бъде разделена а поне още 20 години ще бъде мъртва зона на проституция тероризъм наркотици путин да цака Европа сащ да цакат путин ина никой нему пукка за народа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 6
Internet
преди 7 години
И на кого му пука за Фашагите от Майдана? На никого - дори на ЦРУ и на ЕС май че. Защото едно е даваш бисквитки на фашагите на Майдана, съвсем друго - милиарди за да издържаш една напълно фалирала държава.Скоро Украйна ще фалира напълно и Путин ще си вземе своето, Полша - своето и тези *** от Киев ще останат сами като последни прошляци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 7
bgMan
преди 7 години
Който се страхува от руската мечка не ходи на запад а си стои в мизерията и си кротува.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 21 rate down comment 4
nobel
преди 7 години
Колко струва така наречената "западна подкрепа" го разбра и Ердоган, когато преди време свали руския самолет. Западът в момента е затънал в толкова вътрешни проблеми, че само подкрепа за други проблемни държави му липсва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
Не знам защо думата Я с.треб е обидна. Как трябва да наричам птицата, ако се наложи да пиша за нея?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 3
nobel
преди 7 години
Порошенко изрази притеснение, че догодина има избори в няколко европейски държави, след които могат да дойдат на власт политически сили, склонни на компромис с Русия.------------------------------------------------Ама това повод за притеснение ли е? Какви според него трябва да дойдат на власт в Европа. Някакви ястреби и войнолюбци ли? Съжалявам, ако това е идеалът за Европа на Петро. Още повече, че те войнолюбците си идват на власт и без избори, та не е нужно чак и да ги каним
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още