IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През 2016 г. Русия е удвоила износа на месо

С основен дял в експорта е пилешкото

13:33 | 03.04.17 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През 2016 г. Русия е увеличила двойно износа на месо, информира „Известия“. Търсенето на продукцията е нараснало в Азия, основно в Хонконг и Виетнам. 

В близко бъдеще се очаква да започне експорт за Иран и Сингапур, след като представители на властите на двете страни са инспектирали производството.

По данни на Федералната митническа служби износът на месо и месни продукти от Русия през миналата година достига 174 хил. т, или  219 млн. долара. През 2015 г. износът е бил 96 хил. т, или 119 млн. долара.

Ръстът на експорта е станал възможен заради стабилизацията на рублата, казва ръководителят на Националната месна асоциация Сергей Юшин. За да се развива отрасълът, трябва агресивно да излизаме на нови пазари, смята той.

Около 50% от износа на месо и месни продукти се пада на пилешкото. Износът на свинско и съответните продукти е с дял 38%, а останалите 10% са едър и дребен рогат добитък. Заешкото и конското месо имат незначителен дял в износа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 1
realistyt
преди 6 години
Ей тези долни руснаци! Ние ги чакаме да почнат да измират от глад, те пък, те пък не стига, че зърно изнасят, ами сега и месо почнали да изнасят! Е добре де, нали не произвеждаха месо, откъде намират такова, че даже и изнасят! Нещо или данните ни са грешни или от нефт и месо да са почнали да произвеждат?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 7
khao
преди 6 години
от един салам на два ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 6 години
Не бре, щеха да ядат нефт и газ... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още