IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приста Ойл планира строеж на завод за регенериране на моторни масла в Русия

Капацитетът за преработка се предвижда да възлиза на 43 000 тона отработено масло годишно

22:35 | 27.04.12 г.
Приста Ойл планира строеж на завод за регенериране на моторни масла в Русия

Българската компания Приста Ойл Холдинг планира да построи в Татарстан първия в Русия завод за регенериране на отработени моторни масла, заяви председателят на съвета на директорите на компанията Пламен Бобоков на заседание на Татнефтехиминвест-холдинг, проведено днес в Казан, съобщиха за ИТАР-ТАСС от пресслужбата на президента на Татарстан, цитирани от БТА.

Шофьорите в Русия използват годишно 1,4 милиона тона моторно масло.

Заводът на стойност 30 милиона долара, който се предлага да бъде построен в Татарстан, според Бобоков ще преработва на година до 43 000 тона отработено масло, от които ще се получават до 30 000 тона висококачествено масло.

По думите на генералния директор на Татнефтехиминвест-холдинг Рафинат Ярулин компанията Татнефт, влизаща в състава на холдинга, е готова да участва в строителството на такова предприятие.

Президентът на Татарстан Рустам Минниханов, одобрявайки идеята на българския гост, предложи предприятието да бъде създадено в специалната икономическа зона "Алабуга".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още