IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проучване показва, че Володимир Зеленски ще спечели изборите в Украйна с 49,4%

Допитването е направено от телевизионните канали "112 Украйна" и News One и обвхаща 29 500 избиратели

22:30 | 03.04.19 г.
<p>
	Кандидатът за президент на Украйна Володимир Зеленски. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Кандидатът за президент на Украйна Володимир Зеленски. Снимка: Ройтерс

Бившият комик Володимир Зеленски, кандидат за президент на украинската партия "Слуга на народа", чието име е заимствано от сериала, в който той участваше, ще събере на втория тур на президентските избори 49,4%. 

Действащият президент Петро Порошенко ще получи 19,8%, съобщава ТАСС, позовавайки се на допитване, направено на 31 март, когато беше първия тур на изборите.

Допитването е на телевизионните канали "112 Украйна" и News One и за целите му са били анкетирани гласоподаватели на излизане от изборните секции на 31 март. Резултатите от допитването бяха публикувани днес на сайта на украинския Център "Социален мониторинг".

"В отговор на въпрос за възможен избор на втори тур 49,4% от анкетираните отдават предпочитанията си на Зеленски, а 19,8 на сто от запитаните - на Порошенко", се казва в изследването. 19,2% от анкетираните са се затруднили да отговорят, а 11,6 на сто са казали, че няма да участват във втори тур на изборите.

Допитването на телевизионните канали "112 Украйна" и News One е направено съвместно от австрийския Институт за социални изследвания и консултантски услуги и украинския Център "Социален мониторинг". За целите му са били анкетирани над 29 500 избиратели на излизане от 500 изборни секции на 31 март.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още