IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Новите санкции на САЩ ще навредят на двустранните ни отношения

Според руския президент обаче е твърде рано да се говори за ответна реакция

17:48 | 17.06.17 г. 12
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви, че новите санкции, разглеждани от САЩ, ще навредят на отношенията между двете страни, но е твърде рано да се говори за ответна реакция, съобщава Ройтерс, цитирайки агенция РИА.

Сенатът на САЩ гласува почти единодушно по-рано тази седмица закон, с който да наложи нови санкции срещу Москва и принуди президента Доналд Тръмп да получи одобрението на Конгреса, преди да облекчи съществуващите санкции.

„Това наистина ще усложни отношенията между Русия и САЩ. Според мен това е вредно“, каза Путин.

В интервю за държавната телевизия Росия1, части от които бяха показани през деня в събота, Путин казва още, че трябва да види как ще се развие ситуацията със санкциите.

Сега обаче е твърде рано да се говори за някакви ответни стъпки, трябва да видим как ще приключат нещата“, допълва руският президент.

Според Путин обаче новите санкции на САЩ срещу Русия няма да я притиснат до стената, предава БТА. "Каквото и да стане, каквито и решения да се вземат отвъд океана, това няма да ни притисне до стената", каза руският лидер.

"Сигурно ще се наложи да коригираме нещо, да направим нещо допълнително, на нещо да обърнем допълнително внимание, но това (налагането на по-строги санкции, бел. ТАСС) няма да ни вкара в задънена улица или някакъв колапс", убеден е Путин.

Русия и Западът си нанасят икономически удари от 2014 г. насам, когато Москва анексира полуостров Крим и оказа подкрепа на сепаратистите в Източна Украйна.

Заплахата от нова вълна санкции се появи този месец, когато американските законодатели подкрепиха идеята Русия да бъде наказана заради предполагаемата намеса в президентските избори през 2016 г. и заради подкрепата на Сирия в шестгодишната гражданска война.

Путин по-рано отхвърли предложените санкции, заявявайки, че отразяват вътрешна политическа борба в САЩ и че Вашингтон винаги е използвал такива методи като средство за сдържане на Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 10 rate down comment 8
majnata
преди 6 години
Аве коньо , че ти си бил по зле и от люсиен бе ...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 12
Ironhorse
преди 6 години
Германия се опитва да води политика в ущърб на Източна Европа, като неглижира заплахата от военната хунта в Кремъл.Германия, никога не би се изправила в пряк конфликт със САЩ, защото ще остане сама като гол ***.САЩ налагат санкции на военната хунта в Кремъл, което е добре за Източна Европа, защото така се отнемат икономически и политически ресурси за хибридна инвазия.Нито ще има Северен поток, нито турски с отклонение за Европа.Погледнете откритите залежи на газ в Средиземно море и по-точно Кипър и Израел и сами ще си отговорите, откъде ще дойде газ до Европа.Хунтата в Кремъл вече дава наченки на икономически разпад.Всяко изявление е ЩЕ, и нито едно, че вече е направено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 20 rate down comment 8
supertrader
преди 6 години
Да затворят Пентагона ли и да си уволнят военните на които пенсиите започват от 10 000 долара нагоре ? Естественно че ще си измислят враг и войни дори ще направят за да няма съкращения. Твоя любимец и той е в списъка на Пентагона като служител някакъв си който от 18 годишна възраст е получавал всеки месец заплата за "служба"..какво е служил той трябва да каже , но едва ли защото данъчната му декларация е тайна а това пък ще е военна тайна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 28 rate down comment 18
michaelis12
преди 6 години
Еврогеейците ше им го боднат у човката накрая на Сашови, те нешо мноо мутренски запопнаха да го дават .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 28 rate down comment 12
majnata
преди 6 години
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2017/06/17/energie-krieg-deutschland-droht-usa-mit-gegen-sanktionen/Енергийна война: Германия заплашва САЩ с насрещни санкции
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 33 rate down comment 16
majnata
преди 6 години
От тия санкции ще пострада най вече Европа .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още