IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин очаква възстановяване на преговорите по ядреното споразумение със САЩ

Русия е готова за диалог, заяви руският президент

17:25 | 11.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Владимир Путин бе сред участниците в церемонията в Париж&nbsp;за 100-годишнината от края на Първата световна война. Снимка: Ройтерс</p>

Владимир Путин бе сред участниците в церемонията в Париж за 100-годишнината от края на Първата световна война. Снимка: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин разчита да бъде възстановен пълноценно преговорният процес по Договора за ликвидиране на ракетите с малък и среден обсег, в това число на експертно ниво, предаде ТАСС.

Припомняме, че през октомври САЩ се изтеглиха от сключения с СССР през 1987 г. Договор по време на Студената война, като според президента Доналд Тръмп Москва е нарушила знаковото споразумение.

Днес Путин подчерта, че Русия е готова за диалог, в интервю за телевизия RT. 

Не ние излизаме от Договора за ликвидиране на ракетите с малък и среден обсег, това планират да направят американците, каза Путин. „И ние, и те сме настроени за възстановяване на диалога“, добави той.

Междувременно стана ясно, че за кратко днес Путин се е срещнал с Тръмп. И двамата са в Париж за провелата се по-рано днес церемония за 100-годишнината от края на Първата световна война.

За подробни разговори не е имало време, разменени са кратки приветствия, заяви говорителят на руското правителство Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още