Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Путин подписа закон за месечно подпомагане при раждане на първо дете

За родено след 1 януари 2018 г. русначе семейството ще получава 10 523 рубли на месец, а през 2020 г. – 11 143 рубли

Путин подписа закон за месечно подпомагане при раждане на първо дете

Снимка: Pixabay

Руският президент Владимир Путин подписа закон за въвеждането на месечни плащания при раждането на първо дете. Документът излeзе на официалния портал за правна информация на руското правителство.

Според приетия закон всеки месец родителите с първо дете, които са руски граждани и постоянно пребивават на територията на Руската федерация, ще получават определена сума.

Още по темата

Правото да получават детски надбавки имат родители, чието дете е родено на 1 януари 2018 г. или след това, а средният доход на семейството не надвишава 1,5 пъти жизнения минимум на глава от населението на региона, в който живее това семейство.

"Този федерален закон влиза в сила на 1 януари 2018 г.", пише в документа.

На 28 ноември Путин обяви, че като допълнителна подкрепа за руските семейства ще бъдат въведени месечни плащания за раждането на първо дете.

През 2018 г. те ще достигнат средно 10 523 рубли на месец (299,15 лева) и ще продължат да растат – през 2020 г., когато се очаква да достигнат 11 143 рубли (316,77). В продължение на три години към програмата ще бъдат насочени 144,5 милиарда рубли.

В момента в Русия има еднократно обезщетение за раждане на дете, което през 2017 г. беше малко над 16 000 рубли (454,85 лева).

Майчински се изплащат в Русия от 2007 г. насам. Тя се дава на семейства, които раждат или приемат две или повече деца. Средствата могат да бъдат насочени към подобряване на условията на живот на семейството, осигуряването на пенсия за майката, обучението на детето, преоборудване на дома на деца с увреждания и изплащането на ипотеки, припомня "Лента Ру".

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
2
 
2
bgMan до: Императорът
преди 1 година
Хубаво е да се уточни за какво точно става въпрос защото преди време писаха, че в състава на РФ имало над 15 етноса, а имиграцията и раждаемостта не е в полза на доминацията на етническите православни руснаци. Така че Импе и при тях не е кой знае колко по-добре положението.
5
 
6
 
1
преди 1 година
А тук омбудсманката се бори кат` тако`а с тиква децата СИРАЦИ да получават някаква мизерна сирашка пенсия... защото всичките социални помощи 3.5 МБ на година - отиват само за отглеждане на отврaтитeлната и преcтъпна хъхряшка измeт !!!


Вече не знам кое е по-добре: дали да издирваме националноотговорен политик като Вова сред малкото останали Българи - или да обявим война на Русия, та тя да ни окупира и да станем съюзна република !!!!

Още от Централна и Източна Европа
Банковият сектор в Централна и Източна Европа е близо до рекордна рентабилност