IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин предлага "широк антитерористичен фронт" с централна роля на ООН

Според руския президент Москва е създала предпоставки за подобряване ситуацията в Сирия

09:41 | 01.09.17 г. 13
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

За формиране на "широк антитерористичен фронт" "не на думи, а на дела" призовава руският президент Владимир Путин в програмна статия за новите хоризонти на стратегическото партньорство в рамките на организацията БРИКС, предава БТА.

Руският печат обширно цитира материала, публикуван на сайта на Кремъл в навечерието на предстоящия в китайския град Сямън лидерски форум на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка).

"До голяма степен благодарение на действията на Русия и други заинтересовани държави напоследък са създадени предпоставки за подобряване на ситуацията в Сирия. Нанесен е мощен удар по терористите", констатира Путин, цитиран от вестник "Росийская газета". При все това подчертава, че антитерористичната борба "в Сирия, в други страни и региони трябва да продължи".

"Русия призовава не на думи, а на дела да се пристъпи към формиране на широк антитерористичен фронт на общопризната международноправна основа, централна роля в който да има ООН. И в това отношение естествено ценим подкрепата и съдействието от страна на нашите партньори в БРИКС", добавя президентът на Федерацията. 

Ситуацията на Корейския полуостров "балансира на ръба на мащабен конфликт", отбелязва Путин. Според Русия "е погрешно и безперспективно" да се разчита, че само чрез натиск върху Пхенян може да бъдат спрени ракетно-ядрените му програми. Проблемите в региона трябва да се решават чрез пряк диалог между всички заинтересовани страни без предварителни условия, се казва в статията.

Путин предлага да бъдат разработени правила за международна информационна сигурност и посочва, че е необходимо да бъде изградена единна международноправна база за сътрудничество в тази сфера, пише "Комсомолская правда".

"Важна стъпка" към бъдещите "универсални правила за отговорно поведение на държавите в тази област" според него може да стане сключването на международна спогодба за информационната сигурност в рамките на БРИКС. 

Путин изтъква, че Русия последователно се обявява за разширяване на сътрудничеството между страните от БРИКС в областта на глобалната информационна сигурност.

Руският президент заявява, че на предстоящата среща на върха делегацията от Москва се надява да обсъди с другите участници и въпроси, засягащи търговското сътрудничество, допълва електронното издание ФАН.

По думите на Путин руската делегация ще прикани държавите от БРИКС да обсъдят борбата с инфекциозните заболявания и епидемиите, също и въпроси около създаването на нови лекарства, пише във връзка със статията вестник "Известия". 

Според руския лидер страната му нарежда сред приоритетните насоки в сътрудничеството с БРИКС дейността в сферата на науките, иновациите и медицината. Той отбелязва високия потенциал на съвместните разработки и на пазарите за наукоемка продукция. Крайно важно е освен това сътрудничеството в областта на дребния и средния бизнес, добавя Владимир Путин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 1 rate down comment 3
KPetkov
преди 6 години
Тръмп и Путин да не са влезнали в отбора на Орбан?Whereas George Soros has willfully and on an ongoing basis attempted to destabilize and otherwise commit acts of sedition against the United States and its citizens, has created and funded dozens (and probably hundreds) of discrete organizations whose sole purpose is to apply Alinsky model terrorist tactics to facilitate the collapse of the systems and Constitutional government of the United State, and has developed unhealthy and undue influence over the entire Democrat Party and a large portion of the US Federal government, the DOJ should immediately declare George Soros and all of his organizations and staff members to be domestic terrorists, and have all of his personal an organizational wealth and assets seized under Civil Asset Forfeiture law.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 3
KPetkov
преди 6 години
Още 25 хиляди подписа и Сорос ще влезне за обсъждане дали е терорист или не :)https://petitions.whitehouse.gov/petition/declare-george-soros-terrorist-and-seize-all-his-related-organizations-assets-under-rico-and-ndaa-law
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 2
KPetkov
преди 6 години
Тия пък неблагодарници. Да ги изберат в такава хубава комисия, а те да разправят, че ООН не струвало.https://***.cnbc.com/2017/09/01/un-is-still-trying-to-tackle-the-worlds-problems-as-if-it-were-1945-says-saudi-prince-turki.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 3
KPetkov
преди 6 години
И българският износ намаза. Цаката май е в широката антитерористична коалиция. Първо обаче създаваш широка терористична коалиция. Продаваш оръжия и на двете, дето се вика диверсифицираш риска. Винаги ще остане някой да си купи я калашник, я някоя умна бомба и т.н.http://***.novinite.com/articles/182893/Export+of+Bulgarian+Weapons+Increased+by+Almost+60+After+Conflicts+in+the+Middle+East
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
Saudi Arabia elected to UN women's rights commissionhttp://***.independent.co.uk/news/world/middle-east/saudi-arabia-un-womens-right-commission-un-watch-middle-east-muslim-driving-clothes-a7698536.html--------------------------------------------------------не нема лицемерие ей го избрали са Камилария за комисията на правата на жените .... ти тука нередности видиш ли щот си е съвсем нормално или ?!? ...... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 6 години
хаха, какво лицемерие ... сега остава Саудитска арабия да иска общ фронт за борба срещу половата дискриминация! малък шегаджия ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 2
KPetkov
преди 6 години
То и сега лъщи, ама нали е демокрация и свобода на словото. Просто на хората е престанало да им пука и всички се спасяваме поединично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
с две думи за в бъдеще целта на тва ООН е не да има руснак, американец, българин и т.н. а хора без история и земляни с едно правителство, една централна банка ("на господарите на света") една армия, една валута, един господар, койт да управлява васалите навсякъде. След време кат станем космическа цивилизация в един красив момент, като те пита някой от де си ти - "От земята съм аз, т.е. землянин." Щот ше има и по други крайща заселници са дали ше са кат нас или нье тва ненам, но общо взето тва е идеята, всички земни племена да се обединат в едно .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 4
michaelis12
преди 6 години
те че Терористите са на ЦРУ (слугите на Западния "елит") тва го знаят и децата, ама Путин им каа като ше има такова глобално правителство то не мое само вие да прайте квот си искате щот има и други държави дет ше са в управлението .... :)) Той тва доста пъти им го кааа, че глобализацията като е то ше е за всички, но явно некой хора не разбират от дума и за тва стават такива раоти .... :)) Иначе ООН за тва го гласят от 60г. вече и пращат тия "миротворни войски" по света да бият тоя и оня ако иска некви свободии ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
KPetkov
преди 6 години
Путин му е ясно кой стои зад терористите и предложението му никога няма да бъде прието. Той затова го и прави. Все пак е дърта КГБ лисица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още