IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин призова съседните страни да не налагат санкции срещу Русия

Всички наши действия, ако се случват, винаги са в отговор на някакви неприятелски действия срещу Русия, казва руският президент

16:20 | 04.03.22 г. 14
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>EPA/ANDREY GORSHKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL</em></p>

EPA/ANDREY GORSHKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Руският президент Владимир Путин призова съседните държави да не ескалират напрежението, предаде ТАСС. Това става на осмия ден от инвазията на Русия в съседна Украйна.

„Нямаме лоши намерения към нашите съседи. И аз също така бих ги посъветвал да не ескалират ситуацията, да не въвеждат никакви ограничения. Ние изпълняваме нашите задължения и ще продължим да го правим", каза руският президент в изявление, излъчено по телевизията.

Според Путин няма нужда от изостряне на ситуацията или влошаване на отношенията. „Всички наши действия, ако се случват, винаги са в отговор на някакви неприятелски действия срещу Русия“, уверява руският президент.

Путин говори по руската телевизия, докато участваше чрез видеоконферентна връзка от резиденцията си край Москва в церемонията по издигането на флага на новия ферибот „Маршал Рокосовски" в северната част на страната.

„Колкото и да ни е трудно, сложно, ние непременно ще продължим нашето развитие, ще укрепваме транспортната и логистичната инфраструктура в цялата страна", каза още руският президент, цитиран от ТАСС. Той добави, че това ще става по-конкретно в района на Балтийско море, арктическите територии и Далечния изток.

„Задължително ще завършим изграждането на нови модерни фериботи за Сахалин и Курилските острови“, обеща Путин и увери, че руските предприятия и конструкторски бюра ще се справят с поставените задачи.

Той обърна внимание на символиката на това, че съвременни, високотехнологични руски кораби са кръстени на бележити руски командири, освободили не само родната си страна, но и целия свят, от нацизма (б. ред.: Константин Рокосовски е съветски маршал, участвал във Втората световна война).

„За тези наистина смели хора, искрени патриоти, независимостта и суверенитетът на нашето отечество бяха над всичко. Те спасиха и защитиха нашата родна страна, показаха на бъдещите поколения, че човек трябва да бъде силен и винаги да върви напред", подчерта Путин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 4 rate down comment 1
Solar Power
преди 2 години
Освен това е пълно още с руски шпиони на всякакви длъжности които блокират бавят всякакви проекти за енергийна независимост. Аз съм пацифист и съм против войните на САЩ и Русия , но това не означава,че в момента Русия трябва да си наваксва нещо ... просто един жалък окупатор... същия като Хитлер и Сталин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 0
Solar Power
преди 2 години
Ами за какво ти е този газ ? Аз нямам нужда ? Защо България СПА 30 години и не си диверсифицира доставките ? Защото ей такива проксита като теб бяха против това ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 0
Solar Power
преди 2 години
Чудесно явно и суверенитетът на Украйна е над всичко ? За вас може за другите не може ? Защо така ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 5
юрист
преди 2 години
Давам Ви пример- НК изм. ДВ. бр.84 от 8 Октомври 2021г. Глава единадесета.ПРИНУДИТЕЛНИ МЕДИЦИНСКИ МЕРКИ Чл. 89. По отношение на лице, извършило общественоопасно деяние в състояние на невменяемост или изпаднало в такова състояние преди постановяване на присъдата или през време на изтърпяване на наказанието, съдът може да постанови:а) предаване на близките, ако поемат задължение за лекуването му под наблюдение на психо-неврологически диспансер;б) принудително лекуване в обикновено психо-неврологическо заведение;в) принудително лекуване в специална психиатрическа болница или в специално отделение в обикновено психо-неврологическо заведение.Чл. 90. (1) Принудителното лекуване в обикновено психо-неврологическо заведение може да бъде постановено от съда по отношение на душевно болен, който с оглед на неговото психическо състояние и на характера на извършеното общественоопасно деяние се нуждае от болнични грижи и лекуване по принудителен ред.(2) Принудителното лекуване в специална психиатрическа болница или в специално отделение може да бъде постановено от съда по отношение на душевно болен, който с оглед на своето психическо състояние и на характера на извършеното общественоопасно деяние се явява особено опасен за обществото или за своите близки. В тези случаи лицето се държи под усилен надзор, изключващ възможността то да извърши ново общественоопасно деяние.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 5
юрист
преди 2 години
Май не схващате ситуацията, която е следната- един старец на 70 години с психични проблеми държи червеното ядрено копче. Той е решил да си реализира НАЛУДНИТЕ ИДЕИ, и няма сила, която да го спре, освен ТРИ НАСРЕЩНИ ЧЕРВЕНИ ЯДРЕНИ КОПЧЕТА. Е- нормалните хора обичайно се замислят, преди да извършат каквото и да е действие или бездействие- никое от нормалните човешки същества не върши или бездейства без мотивация. Хората с проблеми в психиката им обаче са нещо различно- те си имат специфичен начин, по който възприемат света. Общо взето- трябва да прочетете малко учебници по клинична психиатрия, за да разберете точно какво имам предвид. Та- за човека с психични проблеми е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, че ще навреди на хората, континентите и т.н.- за него е важно единствено да му се изпълни налудното желание. Е- в такъв случай, какво значение има нашата държава и изобщо- нашето поведение. Според Вас, ние трябва да станем килим под краката на този луд човек и да ''не го сърдим''. Е, да, но в реалното общество не се постъпва така- ако един човек е заплаха за общественият интерес, то дори прокуратурата може насила да го ''прибере'' в съответното заведение, за да се лекува, а не да бъде пряка заплаха за функциониране на обществото...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 3
ing5rov
преди 2 години
що бе , учи се човекът от буш, клинтън и обама ... добър ученик е . : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 4
korn
преди 2 години
''За тези наистина смели хора, искрени патриоти, независимостта и суверенитетът на нашето отечество бяха над всичко. Те спасиха и защитиха нашата родна страна, показаха на бъдещите поколения, че човек трябва да бъде силен и винаги да върви напред" През това време Путин избива патриотите на суверенна Украйна. Долен нацист и убиец на деца.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 3
kmilchev
преди 2 години
*ястреб
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 7
Petar2015
преди 2 години
Парафразирам: "Мили съседи, ще дразните ли човек, изпил шише водка и стоящ пред червен бутон (задействащ ядрени бойни глави)"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 7
kmilchev
преди 2 години
Или може да станем мишена на евентуални ядрени удари в бъдеще. Не благодаря. Войната в Украйна стана освен заради Путин, но и заради хора заради вас, които само го ръчкаха с всякакви санкции и заплахи. Който е ястреб, да се включва към доброволците и да ходи в Украйна да се бие там. Аз искам да си живея на спокойствие, както >90% от българите. Нали уж заради това влязохме в Нато и ЕС?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още