IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия няма да увеличава добива си на петрол през август

Руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че ще се запазят нивата от предишния емсец

18:38 | 27.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Русия през август ще запази на нивото от юли добива на нефт в рамките на споразумението ОПЕК плюс. Това обяви руският министър на енергетиката Александър Новак, предаде ТАСС, цитирана от БТА

"Мисля, че ще отидем на показателите от юли, когато у нас се възстановиха обемите на равнище 259 хиляди барела. През август, изхождайки от тази динамика, която съществува, тези цифри ще се запазят", заяви Новак.

По-рано се съобщаваше, че Русия е увеличила добива в сравнение с юли, възстановявайки по този начин по-голямата част от квотата от 300 хиляди барела, които съкрати съгласно споразумението.

В края на юни страните от ОПЕК плюс решиха да се върнат към 100-процентното изпълнение на задължението по ограничаване на добива и бе прието решение добивът да се увеличи на 1 милион барела на ден.

Сделката за съкращаване на добива се изпълняваше в продължение на няколко месеца. Русия пое ангажимента да съкрати добива с 300 хиляди барела дневно спрямо нивото от октомври 2016 г., когато производството по официални данни на министерството на енергетиката бе 11 247 милиона барела на ден.

На днешното си заседание техническият комитет на ОПЕК плюс обсъжда как се изпълнява споразумението за намаляване на добива на петрол, сключено между страните от картела и производителките на черно злато извън него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още