IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия очаква отливът на капитали през 2015 г. да достигне 80 млрд. долара

Измененията на цените на суровините нямат нищо общо с Гърция, заяви руският финансов министър Антон Силуанов

13:03 | 08.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Русия очаква отливът на капитали през 2015 г. да достигне 80 млрд. долара

Руското финансово министерство прогнозира, че отливът на капитали през 2015 г. ще достигне размера от между 70-80 млрд. долара, заяви министърът на финансите Антон Силуанов, цитиран от руският портал "Вести".

Новата оценка на ведомството е малко по-оптимистична от прогнозите на централната банка и Министерството на икономическото развитие, които по-рано през годината заложиха на отлив в размер на 90 млрд. долара.

"През тази година ние очакваме отлив на капитали от около 70-80 млрд. долара, което е значително по-ниско от разчетите от началото на тази година, когато се прогнозираха 120-130 млрд. долара. Виждаме, че стабилизирането на финансите в Русия ни позволява значително да намалим нашите прогнози за отлива на капитали", каза Силуанов.

"В бюджета няма риск. Ние винаги сме държали под контрол валутните баланси на Министерството на финансите", отбеляза още министърът.

Финансовите министри и ръководителите на централните банки на страните от БРИКС обсъдиха по време на среща в Москва въпроса с по-ниските цени на петрола. "Ние говорихме за необходимостта от адаптиране на икономиките и финансите на страните износители на петрол", посочи Антон Силуанов.

"Вярваме, че настоящите изменения в цените на петрола и други суровини, дължащи се предимно на нестабилната ситуация на финансовия пазар в Китай, нямат нищо общо с Гърция. Това, което се случва днес, мисля, че е очаквана реакция на пазара поради събитията, които виждаме в нашия съсед (Китай – бел. ред.)", заключи финансовият министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още