IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия планира да легализира превозите на товари с дронове до 2019 г.

В момента използването на лека авиация с търговски цели е недостатъчно уредено

15:37 | 21.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Руското правителство планира до края на 2018 г. да реализира комплекс от мерки, който ще позволи на собствениците на леки въздушни апарати и дронове законно да превозват товари и пътници срещу заплащане, информира „Известия“, като се позовава на собствен източник от сектор авиация.

В момента използването на леката авиация с търговски цели е недостатъчно законодателно уредено, което създава условия за сиви схеми в сектора.

Правителството до края на септември ще разработи пътна карта за създаването на икономически и правни условия за търговска експлоатация на леки и безпилотни въздушни апарати при спазване на необходимото ниво за безопасност.

Реализацията на този план е предвидена до края на 2018 г.

Принципно решението е било взето на заседание на президентската комисия за развитие на авиацията с общо предназначение, проведено през втората половина на юни.

Ще бъдат разработени авиационни правила с изисквания към лицата, осъществяващи търговски превози с въздушни апарати с вместимост до 19 пътници и под 5700 кг.

„Известия“ допълва, че намерението е потвърдено от транспортното министерство, където са уточнили, че работата е на съвсем начален етап.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още