IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия спира доставката на електроенергия за Беларус от тази нощ

Разбираме каква е причината за липсата на плащания и предоставяхме разсрочване, но сме принудени да спрем доставките, заяви говорител на Интер РАО ЕЭС

17:51 | 21.06.11 г. 1
Русия спира доставката на електроенергия за Беларус от тази нощ

Руската компания Интер РАО ЕЭС от 23,00 часа българско време днес спира износа на електроенергия за Беларус заради натрупани задължения на клиента, съобщи агенция Интерфакс.

По думите на говорител на компанията нейният клиент Белэнерго е трябвало да преведе втория транш от дълга за енергийни доставки.

От Белэнерго обаче са изпратили писмо до руската компания, в което молят за отсрочка в плащането до 5 юли заради невъзможност да изплатят дълга си и във връзка с валутната криза в страната.

Това обаче противоречи на договорните отношения между двете страни и Интер РАО ЕЭС е отказала на белоруската компания поредната отсрочка.

„Разбираме от какво е предизвикана липсата на плащания от Белэнерго, притеснени сме от ситуацията, която се получи, в тази връзка предоставяхме разсрочване по плащанията, но сътрудничеството ни се помрачава от факта, че като доставчик на електроенергия не получаваме заплащане за това. Затова сме принудени да спрем доставките“, заяви прессекритарят на Интер РАО ЕЭС Николай Гарелов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
deBill
преди 12 години
братя братя ама сиренето с пари
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още