IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руски военен самолет с над 90 души на борда се е разбил в Черно море*

Ту-154 е излетял от Сочи към сирийския град Латакия в едноименната провинция

08:38 | 25.12.16 г. 2
<p>
	Самолетът е излетял от руския черноморски град Сочи (на снимката) към сирийския град Латакия.<em> Снимка: Архив Ройтерс.</em></p>

Самолетът е излетял от руския черноморски град Сочи (на снимката) към сирийския град Латакия. Снимка: Архив Ройтерс.

Руски военен самолет с над 90 души на борда се е разбил в Черно море, малко след като е излетял от град Сочи, съобщава Associated Press, позовавайки се на местни медии. Той е изчезнал от радарите, около 20 минути след излитането си.

Самолетът Tу-154 е превозвал 83 пътници и 11 души персонал, съобщава руската агенция „Интерфакс“, цитирайки пресцентъра на Министерството на отбраната. Той е летял към Латакия и на борда му е била руска музикална група, както и представители на медии.

Ту-154 е изчезнал от радарите, след като е правил маневри над руски териториални води, смята източник на руските информационни агенции от Министерството за реакция при кризи. Екипът по издиравне е намерил останки.

Самолетът първоначално е тръгнал от Москва и е спрял в Сочи, за да зареди гориво.

Министерството на отбраната съобщи в изявление, че "фрагменти от Ту-154 са намерени на около 1,5 км от крайбрежието на Сочи на около 50-70 метра дълбочина". Засега не са намерени оцелели. Руските информационни агенции посочват, че метеорологичните условия са били благоприятни за летене. Вече тече разследване дали са на лице нарушения на регулациите за безопасност на транспорта.

Игор Конашенков, говорител на Министерството на отбраната, обясни, че пътниците на борда на самолета е трябвало да присъстват на събитие за посрещане на Новата година заедно с руските военни в Сирия.

Bloomberg припомня, че руските военни подкрепят силите на сирийския президент Бараш ал Асад в гражданската война в страната. Президентът Путин е информиран за инцидента, съобщи „Интерфакс“, цитирайки говорителя му Дмитрий Песков.

*Информацията е допълнена в 9:40 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
aldy
преди 7 години
"...Bloomberg припомня, че руските военни подкрепят силите на сирийския президент Бараш ал Асад в гражданската война в страната..."Не само Bloomberg, но и други медийни хиени, като CNN се правят на ударени, че Русия е в Сирия след официална покана на законното сирийско правителство, което вече 5 години "демократичната общност" се мъчи да свали с помощта на терористи от различни групи, като ИДИЛ, Ал Кайда, Джахат-ан-Нусра, добрите сърцеяди и пр. Имало било "въоръжена опозиция". Сега в Щатите Кица да тръгне да събира армия, за да сваля Тръмп, това трябва да е напълно в реда на нещата, нали Тръмп е "човек на Путин", според "независимите" медии, ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 5
крас
преди 7 години
ДА МУ МИСЛЯТ ГРУЗИНЦИТЕ!ГОЛЯМ ЩЕ ГО ЯДАТ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още