IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руското икономическо министерство няма да разреши онлайн продажбите на цигари

То обаче не се отказва от идеята за продажба на алкохол в Интернет

17:37 | 25.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Будка за продажба на цигари в Санкт Петербург. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Будка за продажба на цигари в Санкт Петербург. Снимка: Архив Ройтерс

Руското икономическо министерство се отказа да легализира онлайн продажбите на цигари, като обясни това с борбата с тютюнопушенето, съобщава „Известия“.

Изданието отбелязва, че преди година Министерството на икономическото развитие настояваше да бъдат разрешени Интернет продажбите на широка гама продукти като тютюн, лекарства без рецепта, алкохол и бижута.

Сега икономическото министерство реши, че няма да отменя забраната за онлайн продажби на тютюневи изделия. Каналите за търговия с цигари няма да бъдат разширявани, на първо място, заради борбата с  тютюнопушенето, казват от ведомството пред „Известия“. И подчертават, че винаги са поддържали развитието на онлайн продажбите.

Що се отнася до цигарите, са взети предвид различни позиции и аргументи, включително мерките за ограничаване на пушенето и социалната страна на проблема.

Според изданието икономическото министерство продължава да поддържа идеята за легализиране на онлайн продажбите на алкохол. Очаква се те да започнат с предлагане на вино и бира.

Президентът на Националната асоциация за дистанционна търговия Александър Иванов смята, че е нерентабилно да се продават тютюневи изделия в Интернет.

От Imperial Tobacco коментират, че трябва да се обсъди възможността за продажба на цигари чрез вендинг  машини, тъй като съвременните технологии за идентификация позволяват възрастта на потребителите да се контролира по-ефективно, отколкото това се случва сега на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още