IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ предоставят на Украйна 1 млрд. долара гаранции по заеми

Двете страни съгласуват по-нататъшни действия в областта на отбраната, съобщава пресслужбата на украинския президент

09:41 | 21.04.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
САЩ предоставят на Украйна 1 млрд. долара гаранции по заеми

САЩ ще предоставят на Украйна 1 млрд. долара гаранции по заеми, както и допълнителна подкрепа във военната сфера. Това е заявил американският вицепрезидент Джо Байдън в телефонен разговор с президента на Украйна Петро Порошенко, предава руският портал "Вести".

"Вицепрезидентът Джо Байдън информира относно готовността на САЩ да предоставят на Украйна гаранции по заеми в размер на 1 млрд. долара под формата на финансова помощ през 2015 г. Той също така съобщи за финансиране на проекти за предоставяне на хуманитарна помощ за вътрешно разселените лица и жертвите на войната в Донбас", съобщава пресслужбата на украинския президент.

В съобщението се посочва още, че "страните съгласуват по-нататъшни действия в областта на отбраната, по-специално предоставянето на допълнителна помощ на Украйна".

Порошенко благодари на Байдън за изпращането в Украйна на американското военно съвместно учение Fearless Guardian – 2015 и благодари за личния му принос за реализацията на този проект.

"Това е нова и важна страница, която доказа стратегическото ниво на партньорството между Украйна и САЩ", каза още украинският президент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
0pk
преди 8 години
Пропусна предходната дума - че имат "готовност". Поредното ала-бала :]Демек може би ще ви станем гаранти за 1млрд, ако намерите балама да ви ги даде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 1
крас
преди 8 години
При американците има една трайно установена традиция - тези които обучават да се превърнат в техни врагове. ЗАЩО ТОВА Е ТАКА.Защото ОБУЧЕНИЕТО струва не само пари, но и ТЕРИТОРИЯ на която янките искат да са собственици. НЯМА ПРИЯТЕЛИ - ИМА ИНТЕРЕСИ.Украйна ще се превърне в един нестабилен район подобен на тези през които са минали армиите на ЦИВИЛИЗОВАНИЯ свят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още