IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северна Македония забранява достъпа на чужди граждани, идващи от „рискови страни“

Скопие забранява публичните събирания заради коронавируса

16:58 | 13.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Правителството на Северна Македония забрани публичните събрания в петък и заяви, че ще откаже достъп на чуждестранни граждани, пристигащи от „високорискови страни“, засегнати от коронавируса, съобщава Ройтерс.

От Скопие посочиха, че са разпоредили затварянето на няколко гранични пункта, като опит да бъде ограничено разпространението на болестта. 

„Влизането на територията на Северна Македония ще бъде отказано на всички чуждестранни граждани от високорискови страни", се казва в правителственото съобщение и се добавя, че гражданите на Северна Македония, пристигащи от такива райони, веднага ще бъдат изолирани.

От правителството не посочват държавите, които се считат за високорискови, но заявяват, че ще се следват препоръките на Световната здравна организация (СЗО).

Тези, които нарушават правителствения указ, ще бъдат преследвани от закона, предупреждават от Скопие.

Девет души в страната, която се подготвя за провеждане на парламентарни избори на 12 април, са тествани с положителни проби за коронавирус.

Правителството също така забрани всички публични събирания и ограничи часовете, в които ресторантите, кафенетата и клубовете ще работят, като заяви, че масите и клиентите на такива заведения трябва да бъдат раздалечени на поне 1,5 метра.

Всички дейности, освен спешните медицински процедури и операциите, също са отложени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още