IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Словения и Русия ще развиват икономическото си сътрудничество въпреки санкциите

Целта ни е да увеличим стокообменът до 2 милиарда евро, заяви словенският министър на външните работи Карл Ерявец

11:24 | 19.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Словения и Русия възнамеряват да развиват икономическо сътрудничество въпреки санкциите на ЕС. Това заяви вчера в Любляна словенският вицепремиер и министър на външните работи Карл Ерявец. Той говори на пресконференция, посветена на заседание на междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, предаде ТАСС.

"По време на разговорите стигнахме до общото мнение, че макар и сегашните условия за сътрудничество да са доста сложни и да са временни, ние си оставаме оптимисти и ще преодоляваме трудности като санкциите на ЕС", каза Ерявец. "Мога да отбележа, че политическото взаимодействие между нашите страни е на високо равнище, което ще ни позволи да увеличим и икономическото сътрудничество."

Той заяви, че в момента двустранният стокообмен е на нивото от 2007 г. и не надвишава 700 милиона евро на година.

"Сега целта ни е да увеличим стокообменът до 2 милиарда евро. Имаме потенциал за това", каза Ерявец.

"Словения исторически има добри политически и икономически отношения с Русия", заяви той. В рамките на ЕС Любляна винаги е била за открит диалог с Москва по всички въпроси, в това число и икономическите, каза още Ерявец.

Освен участието в заседанието на междуправителствената комисия Русия и Словения подписаха съвместен меморандум за сътрудничество на пазарите на трети страни.

Ерявец и участвалият в срещата в Любляна министър на съобщенията на Русия Николай Никифоров оцениха положително резултатите от проведените разговори, както и подписания меморандум.

"Основната задача на нашите срещи е да намерим нови точки за засилване на нашето търговско и инвестиционно сътрудничество", заяви Никифоров.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Вярно !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 7 години
не ни слагай всички на своето ниво, щото не сме
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Докато "умните" умуват , лудите лудуват ! Само че в случая ние не сме от страната на умните , нито на лудите...ами на тъпите !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още