IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla зарежда Балканите

В региона кипи трескаво строителство на станции за зареждане на електромобили и България е сред първенците в тази надпревара

13:00 | 19.02.15 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Едно от най-големите предизвикателства пред електрическите автомобили е постоянната тревога, че батерията може да свърши преди следващата станция за зареждане. Основателят на Tesla Илон Мъск обещава да реши това за шофьорите на Tesla със своята мрежа Supercharger, която вече се простира в САЩ и Канада, Азия и Океания и постепенно се разпростира в европейските страни, пише техническият сайт Digjitale.

Най-близката станция до нас е тази в Любляна, Словения, а най-близкият сервизен център е във Виена. Един поглед върху картата на мрежата в Западна Европа може да покаже сегашното ѝ състояние. При поглед върху картата и бъдещите планове, мрежата Supercharger на Tesla явно цели Турция да бъде следващият голям пазар за електромобилите. Плановете са за станция за зареждане в Хърватия и Словения, а после по две в Сърбия и България и накрая една в Истанбул. Така ще бъде завършен пътят на шофиране с Tesla през Европа до Турция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 13:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 3
d0ni
преди 9 години
Ами карай си тогава голфа на газ. Цените на електрическите автомобили постоянно пада, пробегът се увеличава, времето за зареждане намаля. Преди няколко месеца създаделя на Тесла Моторс обяви, че дава безплатно всичките си патенти на конкуренцията, за да се развие сектора. Бъдещето е ясно, всичко е въпрос на време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
Сините камъни
преди 9 години
http://***.telegraph.co.uk/motoring/car-manufacturers/mitsubishi/7512408/Mitsubishi-i-MiEV-electric-car-to-cost-38699.htmlЗа тоя трабант, малко повече от 33 000 евро!Скромно, нали?Колко гореше трабанта едно време?А за по-мощните коли, не питай за цена!Освен ако не си на чужда ясла!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 6
Сините камъни
преди 9 години
Само дето електрическите коли като цена не са за пипане.Трябва да се явят още няколко производителя, иначе става монопол як!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още