IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна очаква по-привлекателно предложение от ЕС

Президентът Янукович заяви, че споразуменията с Москва няма да попречат на асоциирането на страната с ЕС

16:40 | 19.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Украйна очаква по-привлекателно предложение от ЕС

Украинският президент Виктор Янукович призна, че Украйна може да приеме споразумението за асоциирането с Европейския съюз, но за целта трябва да получи по-привлекателно предложение.

В интервю за местните медии държавният глава подчерта, че страната би се съгласила, само ако условията са по-благоприятни и полезни за нея.

Янукович добави, че споразуменията, които е подписал по време на визитата си в Москва, където той се срещна с Владимир Путин, не противоречат на политиката за интеграция на Украйна в Европейския съюз.

Той подчерта, че споразуменията на Киев с Москва няма да повлияят на присъединяването на страната към ЕС. Според него през икономическата интеграция на Украйна не стоят никакви пречки и тя няма да участва в Митническия съюз.

Заместник-финансовият министър Анатолий Мярковски пък обясни, че бюджетният дефицит на страната може да достигне 3 на сто от БВП. Предвижда се минималната работна заплата да бъде увеличена с 18%. Това ще се случи на три етапа през 2014 г.

Днес депутатите обсъждат финансовата рамка на страната за следващата година. Те трябва да вземат решение дали да намалят Данъка добавена стойност и Данък общ доход.

Във връзка с отстъпката от 33% в цената на природния газ, която Украйна получи от Русия, Янукович подчерта, че страната ще получава по-евтин газ. Той заяви, че, ако тази цена устройва страната, тя е заинтересована да купува газ от Русия, а не от някой друг, ако той предлага по-високи цени.

Подробности по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Отстрани, погледнато от нормалната маймунска субективна телевизионна логика, трябва да изглежда точно така! => после ще си носят обективно вината за СОБСТВЕНИЯ /субективен/ избор...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още