IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UniCredit увеличи ликвидността на банките си в Централна и Източна Европа

Банката предоставя допълнителни парични резерви заради кризата в Гърция

14:16 | 10.07.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Подразделението на италианската UniCredit за Централна и Източна Европа (ЦИЕ), Bank Austria, е повишило ликвидността на банките си, за да ограничи въздействието на Гърция, заяви ръководителят за региона в Bank Austria Карло Вивалди, съобщава Ройтерс.

Можете да имате една здрава банка със силни клиенти, но ако останете без ликвидност, внезапно започвате да потъвате. Затова предоставихме на всички наши банки подходящи парични резерви“, заяви Вивалди в интервю за австрийския вестник Kurier.

Русия е била най-доходоносният пазар на Bank Austria за 2014 г. и се развива „по-добре от очакваното“ заради фокусирането си върху сериозни бизнес клиенти и заможни частни клиенти, каза още той, добавяйки, че не очаква загуба в Русия.

„Вече сме постигнали по-добри резултати от очакваното за първото тримесечие на 2015 г. Печалбата определено е по-малка в сравнение със същия период през миналата година, но това се очакваше“.

Bank Austria възнамерява да продаде бизнеса си в Украйна и продължава преговорите си с потенциални купувачи, заяви още Вивалди, без да дава допълнителна информация. Според него все още няма конкретни планове за сделката.

Развитието на ситуацията в Гърция можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Атанасио
преди 8 години
Капитализмът окончателно отстъпи място на кредитизма, който по същество е типична измамна схема на Понци. Последните ще трябва да платят цялата сметка - http://***.bgonair.bg/magazine/2015-05-29/piramidata-na-dalgoveteГръцките проблеми маскират нарастващите рискове в Италия и Франция - http://***.investor.bg/analizi/91/a/gryckite-problemi-maskirat-narastvashtite-riskove-v-italiia-i-franciia-197409/Бившият банкер не споменава за лихвата и ще го обясня простоПри 100млрд. БВП и 100млрд. държ.дълг е 100% но ако БВП падне 25%(75млрд.) дългът става 133% - ако БВП се вдигне с 25% дългът става 80% при 0% лихва- ''БВП расте в аритметична прогресия, а дълговете в геометрична заради лихвите''Положението е страшно но от друга страна е добре защо се хванаха в собствените мрежи и сами се изобличиха ,че системата не работи защото не може да има постоянен растежПроф. Джефри Сакс го каза - устойчиво развитие изискващо дълбока реформа на световната финансова система и съм описал всичко в коментар 2 - http://darikfinance.bg/***/111777#comments
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още