Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър
Клуб Investor

Добре дошли!

Клуб Инвестор

За Клуб Investor.bg

Клуб Investor.bg е клубът на всички, които се интересуват от актуалните теми в света на бизнеса и тяхното развитие. В рамките на клуба, от 2007 г. насам, са проведени редица събития с дискусионен характер в областта на финансовите и капиталовите пазари, агробизнеса, пазара на имоти, предприемачеството, здравеопазването и др.

Мисията на Клуб Investor.bg е да подкрепя развитието на бизнеса и добрите корпоративни практики на компаниите, като генерира интересно и важно съдържание за своята аудитория и осигурява професионално мнение по актуални теми от света на бизнеса и финансите.

Клуб Investor.bg е отлично място за срещи и комуникация с настоящи и бъдещи инвеститори, мениджъри на фирми и експерти. Лектори и гости на Клуб Investor.bg са местни и международни експерти, представители на държавната власт и институциите, икономисти, представители на висшия мениджмънт на компаниите, водещи специалисти и консултанти.

Членовете на Клуб Investor.bg се увеличават с всяка изминала година и в момента наброяват 2800 човека.  Членството е безплатно и отворено за всички желаещи. Членовете на Клуб Investor.bg получават всички актуални новини от календара и се възползват от преференциални условия за участие в събитията.

Повече за събитията на клуба може да прочетете в рубриките Новини и Видео.

виж още

Изминали събития

Събития

Пандемия плюс оперативен бизнес - работните процеси в банковия сектор трябваше да се извършват дистанционно, но не им беше позволено да пренебрегват изискванията за сигурността на мрежите. В същото време наследените системи на банките бяха силно обременени от няколко изключителни ефекта: на капиталовите пазари се наблюдаваше масивна промяна в портфейлите със сериозно увеличение на обема на трансакциите. В същото време финансовите институции трябваше да проправят пътищата за цифрови приложения, за да доставят услуги на клиентите си и при почти пълна блокада.

Въпреки това настоящата изключителна ситуация показва за пореден път, че банките трябва енергично да продължат напред с дигитализацията на своите процеси и това изисква последователност – от Front- до Back-Office. По-напредналите с дигитализацията банки очевидно могат по-добре да подкрепят клиентите си в криза и дори да използват изключителната ситуация, за да спечелят нови. Не бива да се пренебрегва, че икономическата среда за банките ще продължи да се усложнява: след кризата броят на неизпълнените кредити и фалити ще се увеличи значително. В резултат на това маржовете вероятно ще продължат да се променят, което ще постави още по-голям акцент върху ефективната обработка на процесите, за да останат те рентабилни.

И така – до каква степен COVID-19 предизвика по-ускорен процес по дигитализация на банковите продукти, как изкуственият интелект, Big Data и блокчейн технологиите променят банковия свят и какво можем да очакваме в бъдеще – отговори на тези и още въпроси ще научим по време на второто онлайн събитие от поредицата уебинари на Investor.bg. В студиото ще влязат водещи експерти и изпълнителни директори на едни от големите банки у нас, които ще коментират какво е отражението на кризата върху бранша и как банките успяха да адаптират инструментите си, така че да отговорят на нуждите на клиентите си.

Всичко това и още неща очакваме да научим от Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц банк – България, Кирил Станчев от Sirma Business Consulting; Илиан Георгиев, изпълнителен директор и член на УС на Българо-американска кредитна банка, Здравко Райчев, Старши вицепрезидент Онлайн кредитиране, TBI Bank, и Иван Тошев, председател на Контролния съвет на Националното сдружение на малкия и среден бизнес.

Второто специално студио на тема „Дигитализация на банкови продукти и финансиране на малки и средни предприятия“ ще се проведе на 2 юни, от 14:30 часа, и ще се излъчва на живо на https://www.investor.bg/live/, както и в социалните мрежи на медията.

Второто студио от онлайн поредицата на Investor.bg се организира с подкрепата на: Алианц Банк - България, Българо-американска кредитна банка и TBI Bank. Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria и Dnes.bg. 

След огромния интерес към първото издание от онлайн поредицата дискусии, която Investor.bg организира с бизнеса, сега предстои второ специално студио на тема „Дигитализация на банкови продукти и финансиране на малки и средни предприятия“.

Още по темата

То ще се проведе на 2 юни, от 14:30 часа, и ще се излъчва на живо на https://www.investor.bg/live/, както и в социалните мрежи на медията. Този път фокусът ще бъде насочен към един от най-големите сектори в икономиката ни - банковия.

Предизвика ли COVID-19 по-ускорен процес по дигитализация на банковите продукти, как изкуственият интелект, Big Data и блокчейн технологиите променят  банковия свят и какво можем да очакваме в бъдеще – отговори на тези и още въпроси ще дадат специалисти по време на второто онлайн събитие от поредицата.

В студиото на Investor.bg ще влязат водещи експерти и изпълнителни директори на едни от големите банки в България, които ще коментират какво е отражението на кризата върху бранша и как кредитните институции успяха да адаптират инструментите си, така че да отговорят на интересите на клиентите си.

Какви са кибер заплахите в дигиталната среда, как пандемията промени потребителското поведение и как банките ще подпомогнат засегнатия бизнес ще обяснят Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц банк – България, Кирил Станчев от Sirma Business Consulting, Илиан Георгиев, изпълнителен директор и член на управителния свят на Българо-американска кредитна банка, Здравко Райчев, старши вицепрезидент Онлайн кредитиране, TBI Bank и Иван Тошев, председател на контролния съвет на Националното сдружение на малкия и среден бизнес.

По време на онлайн изданието участниците ще обсъдят и възможностите за финансиране на малки и средни предприятия в контекста на засегнатата от COVID-19 икономика.

Водещ и модератор на второто специално онлайн издание от поредицата Investor.bg Live ще е журналистът от Bloomberg TV Bulgaria Христо Николов. Той е доказан бизнес журналист с богат опит в онлайн и печатни медии. Христо Николов беше модератор и на първото издание от онлайн поредицата на Investor.bg, което се проведе в края на май и достигна до над 24 хиляди души само в социалните мрежи.

Второто студио от онлайн поредицата на Investor.bg се организира с подкрепата на: Алианц Банк - България, Българо-американска кредитна банка и TBI Bank. Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria и Dnes.bg.  
 

Какви основни регламенти и законодателни предложения относно Общата селскостопанска политика (ОСП) ще бъдат приети през 2020 г.? Как ще се отразят евентуалните промени в регулациите върху бъдещето на селските райони в ЕС и в частност – в България? Тези и още належащи въпроси ще обсъдят представители на сектора и експерти по време на дискусията Клуб Investor „Агробизнес 2020“ на 18 ноември в хотел Империал Пловдив. Акцент по време на  събитието ще бъде поставен върху това какви политики ще въведе новата Европейска комисия в сектор земеделие. Събитието е насочено към представители на сектора, държавни и финансиращи институции, браншови организации, компании, консултанти и анализатори.

Начало на Клуб Investor „Агробизнес 2020“ ще постави Вeргиния Кръстева, заместник-министър на земеделието, храните и горите, която ще открие събитието. Непосредствено след това ще бъдат представени основни елементи от реформата на ОСП - стратегически план, преглед на новите директни плащания и бъдещето на селските райони. Темата ще коментират експертите Силвия Резеши (отдел „Директни плащания“) и Елисавета Върбанова (Правен отдел) в Главна дирекция АГРИ на Европейската комисия.

Координацията между програмите за регионално развитие и селска програма ще бъде основен акцент в презентация на Калоян Костадинов, директор на дирекция „Договориране по прилагане на мерките за развитие на селските райони”, ДФ „Земеделие“.

Събитието ще продължи с дискусия, посветена на промените в ОСП след 2020 г. Какво показва SWOT-анализът за ефекта от европейското подпомагане на българското земеделие през двата програмни периода? Как ще се отразят на България промените в ОСП след 2020 г. и кои са възможностите и предизвикателствата пред страната ни? Сред доказаните експерти, които ще се включват в дискусията, са Албена Симеонова, председател на Българска асоциация „Биопродукти“, Петър Петров, председател на Национална асоциация на младите фермери в България, Анатоли Георгиев, изпълнителен директор на Агрион и Костадин Костадинов, председател на НАЗ.

Втората дискусия от Клуб Investor „Агробизнес 2020“ ще бъде посветена на дигитализацията и иновациите в земеделието.

Повече за събитието, подробна програма и билети може да намерите на https://club.investor.bg/.

Клуб Investor „Агробизнес 2020“ се осъществява с подкрепата на Пощенска банка. Медийни партньори: Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Sinor.bg, AGRO TV, Agro.bg, Nivabg.com, AgroPlovdiv.bg.

Новини

виж още новини

Видео