Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Дневен нюзлетър

Еднодневен търг ще реши съдбата на Sky

Comcast и 21st Century Fox ще се надпреварват в директно наддаване за придобиване на активите на британския телевизионен оператор

Еднодневен търг ще реши съдбата на Sky

Снимнка: Ройтерс

Медийните гиганти 21st Century Fox и Comcast ще се конкурират  в еднодневен търг, който ще реши кой да придобие активите на британската телевизионна компания Sky, предава CNBC.

Търгът ще започне официално в петък вечерта и ще приключи през следващия ден като се предвиждат максимум три кръга от наддавания, които ще решат съдбата на Sky.

В първия кръг компанията с по-ниска оферта, в случая Fox, ще има възможност да предложи по-конкурентна сума, която ще бъде последвана от съответния отговор на Comcast. 

Още по темата

Sky, Fox, Comcast и Disney се съгласиха въпросният търг да определи компанията, която ще придобие британския оператор.

Disney може да се сдобие с контрол над Sky ако Fox все пак успее да спечели в наддаването.

В такива търгове оферентите предоставят предложения на арбитър от трета страна и докато този метод е сравнително често използван при търговски сделки, закупуването на толкова сериозна публична компания се счита за изключение.

Sky се оценява на 27 млрд. британски лири или 35 млрд. долара, като се разглежда като престижен актив за американските медийни корпорации, които целят да се наложат на европейския пазар, възползвайки се от телевизионните продукти на британската компания.

За момента офертата на Fox е на стойност 32,5 млрд. долара, докато тази на Comcast възлиза на 34 млрд. долара.

Fox вече разполага с 39-процентен дял в Sky след направена сделка през декември 2016 г.

Наддаването започна през юли, когато Comcast се оттегли от битката за придобиване на активи на Fox от развлекателния титан Disney.

От друга страна британските регулатори следят под лупа действията на Fox, опасявайки се, че ако компанията успее да придобие Sky, ще увеличи сериозно влиянието на клана Мърдок на европейския медиен пазар.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от