Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Дневен нюзлетър

„Градус“ ще предложи през 2019 г. дивидент от 10 ст. на акция

Дружеството дава заявки да се възползва от възможността да изплаща шестмесечен дивидент

„Градус“ ще предложи през 2019 г. дивидент от 10 ст. на акция

Снимка: Pixabay

 

Базираният в Стара Загора производител на пилешко месо „Градус“ АД възнамерява да се отплати подобаващо на акционерите си. 

Компанията ще предложи на Общото събрание на акционерите догодина изплащане на 10 ст. дивидент за акция, съобщи самата фирма в документ до Българската фондова борса.

Още по темата
„Възнамеряваме също така да се възползваме и от предоставената нормативна възможност за шестмесечни дивиденти, тоест планираме втори допълнителен дивидент към края на 2019 г.“, обявява още Георги Бабев, член на Съвета на директорите на „Градус“ АД.

От дружеството считат, че резултатите от извършените инвестиции до момента са позитивни, като мениджмънтът потвърждава намерението компанията да изпълни поетите ангажименти по отношение на дивидентната си политика.

Още преди своето IPO от компанията се ангажираха да разпределят поне 54% от консолидираната нетна печалба на дружеството като дивидент сред акционерите. 

Изпълнението на инвестиционната програма включва както развитие на производствените мощности, така и пускане на нови продукти на пазара. Вече са въведени в експлоатация два производствени центъра в Русе и Стара Загора за родителски стада и бройлери.

През 2019 г. предстои да бъдат завършени още два производствени центъра в Русе и един в Стара Загора, като общата стойност на инвестициите е близо 9,7 млн. лв.  

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от