Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Десетки училища ще включат обучение по финансова грамотност догодина

Пилотният проект има цел да подобри познанията на учениците по ключови въпроси за семейния и личен бюджет

От следващата година най- малко 15 училища ще включат в програмата си обучение по финансова грамотност, заяви в ефира на Bulgaria On Air Росица Вартоник, управител на Фондация "Инициатива за финансова грамотност".

Наред с теорията в програмата по пилотния проект  „Моят живот, моите финанси"  са включени и редица практически казуси за решаване. По думите на Вартоник с настъпването на финансовата криза се е увеличила и необходимостта от подобряване на финансовата грамотност.

„Дългосрочната цел на подобни програми е обучаваните да придобият знания, както и да настъпи  трайна позитивна поведенческа промяна в управлението на финансите,” коментира още Вартоник.

Ключов момент в управлението на финансите е поставянето на правилни цели, за да бъдат правени и правилните разходи, коментира на свой ред Иван Стайков, старши анализатор „Потребителски финанси” в онлайн портала "Моите пари". Той допълни още, че наред с базовите познания за семейните и лични финанси, стартиращата програма има за цел да провокира интерес и размисъл в термините на финансовото планиране на притежаваните средства.

По статията работи: Мариета Иванова

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Други
Близо 600 училища в страната ще купят нови шкафчета по програмата на МОН