Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

А сега накъде в този така необятен технологичен свят?

Експертите от СофтУни споделят поглед над бурната дигитализация, както и пътя, по който можем да поемем, за да се превърнем в част от нея

А сега накъде в този така необятен технологичен свят?

Снимка: СофтУни 

Технологии, дигитализация, технологии, дигитализация… Постоянно за това слушаме, особено от стартирането на пандемията насам. Повечето от хората от съвременното поколение някак естествено изпитват влечение към тези области, но дори това до момента да не е било така, напоследък сме принудени да гледаме в тази посока.

Редица области неочаквано поеха в дигиталната посока през 2020 година – от преминаването на училищата в изцяло онлайн формат на обучение, до дигитализирането на здравеопазването, магазините за хранителни стоки, всякакви консултантски услуги и редица други. Кой си е представял преди година и половина, че скоро ще може да пазарува онлайн от Кауфланд и Фантастико или пък да си направи онлайн консултация при лекар?

Само през 2020 постигнахме толкова много – от 5G и WiFi 6 до ултраразвити AI системи, бурно разрастване на Blockchain технологиите и редица други.

Всички усетихме огромната промяна. Само че много от нас се питат как да станат част от нея. Заобиколени сме от всички тези трансформации и ни се иска да сме част от тях, а не сме. А сега накъде?

Качественото образование е ключов фактор

Образованието е ключов фактор за професионалното ни развитие, но традиционното такова рядко предлага решението, което търсим. От създаването си през 2013 г. досега СофтУни не спира да работи именно в тази посока – да предложи работещо решение за тези от нас, които искат да навлязат в дигиталната и ИТ сфера и да се развият в готови за реалната работна среда специалисти.

Чрез трите инициативи – Software University, SoftUni Digital и SoftUni Creative, и много съвместна работа с водещи на пазара компании, топ преподаватели и бизнес лидери, ние подготвяме следващото поколение експерти, готови да посрещнат предизвикателствата, с които ще се сблъскват през своя кариерен път.

Практика и пак практика

Колкото и ключово да е образованието, практиката трябва да бъде винаги неизривна част от него. Програмист не се става с поглъщането на огромни количества теория, а с много писане на код, разрешаване на проблеми и откриване на грешки. В дигитален маркетинг експерт няма как да се превърнеш, докато не влезеш в различните платформи и не се запознаеш с начина им на работа и всички техни функционалности, а същото важи и за графичния дизайн и софтуерните продукти, които добрият дизайнер трябва да познава като дланта на ръката си.

Ето защо обученията на СофтУни са с цялостна практическа насоченост. Нашите курсисти се сблъскват с реални казуси и работят върху практически проекти, за да са готови за всички предизвикателства, които могат да срещнат, след като се реализират в избраната от тях област.

Бъди любопитен

Този съвет звучи доста клиширано, но всъщност има много смисъл зад него. Живеем във времена, в които сме буквално заливани от информация във всеки ден от ежедневието си, само че много често я приемаме за даденост и не се възползваме от нея, не знаем как да я отсяваме и да извличаме истински значимото.

Бъди любопитен. Поинтересувай се от безплатни ресурси, разглеждай проучвания за твоята сфера, следвай страници, които предлагат регулярни ъпдейти за нещата, по които искаш да работиш, и областите, в които искаш да се развиваш.

SoftUni Digital, SoftUni Creative и Software University непрекъснато пускат напълно безплатни семинари, а курсовете са осеяни с допълнителни свободно достъпни ресурси, с които можеш допълнително да обогатиш знанията.

Amazon пък предлагат безплатни Kindle четива, платформите за аудио книги също разполагат с редица напълно безплатни материали.

Учене за цял живот

Дигиталната сфера е една от най-динамично трансформиращите се и буквално промени се случват всеки ден. Моделът „учене за цял живот“ е нещо, което всички ние трябва да адаптираме в живота си, за да сме в крак във всеки един момент с бурно изменящите се технологични тенденции.

Не се страхувай от ситуации, в които има неща, от които не разбираш – вместо това ги научи, за да се превръщаш във все по-добър и обигран експерт с богата практика зад гърба си. Сертификатите са много важни, но опитът, който трупаш с годините, е наистина онова, което ще те отведе до мечтаната крайна цел.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Десислава Попова
Още по темата: Други СофтУни

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от