Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Ангел Георгиев: Скоростта, с която минахме онлайн, остави мнозина "на тъмно"

СофтУни отчита над 15% ръст на записаните студенти на всеки 4 месеца през последната година

Ангел Георгиев: Скоростта, с която минахме онлайн, остави мнозина "на тъмно"

Ангел Георгиев. Снимка: СофтУни

Ангел Георгиев е Образователен директор на СофтУни и отговаря за стратегическото развитие на учебните програми.

През последните 15 години трупа ценен опит като технически обучител и продуктов презентатор. Провеждал е обучения в Европа, САЩ и Близкия Изток.

През последните 6 години е част от образованието по софтуерно инженерство и у нас, и е сред основателите на znam.be.

В следващите редове ще си поговорим с него за трансформацията на образованието, пътя на СофтУни в близкото бъдеще и други любопитни факти.

- Как виждаш промяната в образованието през последната година, разкажи ни своята гледна точка?

- Според мен никой не беше подготвен за това, което се случи през последната година. Скоростта, с която прехвърлихме всичко онлайн, остави много хора буквално "на тъмно", особено в образователната система. Постепенно нещата се адаптираха, а учителите и учениците започнаха да провеждат все по-ефективни онлайн часове.

Това, което аз лично забелязах, е колко различно може да бъде преподаването онлайн. Тази специфика изисква нови начини на преподаване, а не просто представяне на същия материал по същия начин, но пред камерата на някакво устройство. Например, много по-лесно може да се работи по споделен документ с участниците в едно обучение, защото всички те са така или иначе пред устройствата си.

- Кои са професии се дефинираха в последната година като истински перспективни? Кои са професиите на настоящето и бъдещето?

- Много трудно могат да се дефинират конкретни имена на професии, които ще са актуални в бъдеще. За мен много по-важни са уменията, които ще имат хората в бъдеще. С правилните умения всеки може да поеме по един или друг професионален път и той да резултира в конкретна професия. Несъмнено различните умения, свързани с компютърни технологии, ще са изключително важни, защото компютрите са навсякъде около нас.

От друга страна, най-голямото предимство, което хората имат пред компютрите и изкуствения интелект, е креативността и възможността за създаване на връзки между различни концепции. Освен всичко това, все повече ще се ценят човешките взаимоотношения и комуникацията между хора и групи от хора.

В СофтУни представяме и учим тези концепции в трите професионални направления. Software University се фокусира върху уменията за създаване на софтуерни продукти. SoftUni Creative показва красивия свят на дигиталното визуално изкуство, а SoftUni Digital насочва хората как да представят една концепция по завладяващ за другите начин в онлайн среда.

- Какви са предизвикателствата пред СофтУни в момента?

Още по темата

- Колкото и нескромно да звучи, най-голямото предизвикателство в момента е да отговорим на все по-големия интерес към нашите цялостни професионални програми и отворени курсове. Отчитаме ръст от над 15% в записани студенти на всеки 4 месеца през последната година. Това означава още по-мащабна и по-добра услуга, която хората очакват от нас.

- Какво предстои да се случи в СофтУни в близката година?

- В близката година целта ни е да продължим растежа, като запазим качеството на обученията си и подобрим процесите, за да сме още по-близо до всеки наш студент. Освен това продължаваме да подобряваме обучителната си програма, за да отговаряме на променящите се изисквания на бизнеса и да се фокусираме върху конкретните знания и умения, които са необходими за успешна реализация сега и в бъдеще.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Други
Възстановяване и устойчивост на икономиката – акцент в конференция, подкрепена от SCHOLARNET